изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:23 EEST
НОВИ ИНИЦИАТИВИ ЗА УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ    
Европейски съюз На 7 септември 2010 г. (вторник) от 11:00 ч. в Европейски информационен център „Европа директно” в гр. Добрич ще се проведе информационен семинар за учители и експерти, посветен на обучението в областта на биологичното разнообразие. Ще бъде представено и учебно помагало „Натура 2000 в образованието” за свободно избираема подготовка в гимназиален етап на образование.

 

         

            Г-н Веселин Дробенов, мениджър към Регионалния екологичен център за Централна и Източна Европа, ще представи проект „Образование за Натура 2000”, съвместна инициатива на представителството на Европейската комисия в България и Българското дружество за защита на птиците – Birdlife България, в рамките на който се провежда проявата.

 

Инициативата е посветена на Европейската година на биологичното разнообразие, и е част от проект „Образование за Натура 2000” финансиран от финансовия механизъм на Европейското Икономическо пространство. Кампанията има за цел да повиши осведомеността и разбирането по въпросите, свързани с биологичното разнообразие и да насърчи сред широката общественост и сред конкретни целеви групи действия за неговото опазване.

 

          Регионален Екологичен Център за Централна и Източна Европа (РЕЦ за ЦИЕ) е международна организация, чиято мисия е да подпомага решаването на екологичните проблеми в Централна и Източна Европа. Центърът изпълнява мисията си като насърчава сътрудничеството между неправителствени организации, правителства, бизнес и други заинтересовани лица и като подкрепя свободния достъп до информация и участието на обществото във вземането на решения. Представителството за България на РЕЦ за ЦИЕ е основано през 1993 г. Разполага с професионални екипи от експерти и ползва опита, както на местни, така и на международни партньори. РЕЦ за ЦИЕ България участва и съдейства при реализирането на различни по обхват и теми проекти в страната и в чужбина.

            Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) е основано през 1988 г. БДЗП е водещ авторитет е в областта на опазването и информацията за птиците и природата в България, както и за опазването на значимите за птиците места и местообитания. БДЗП е партньорът на BirdLife International в България.

 

 


Сходни връзки

НОВИ ИНИЦИАТИВИ ЗА УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди