изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:21 EET
Румен Петков: Не съм подвел премиера за пистата за ”Формула 1”    
НовиниПроектът за изграждане на писта на "Формула 1" в София е реализуем и никога не сме били по-близо до неговото осъществяване, заяви депутатът от БСП Румен Петков. Повод за думите му стана информаци във в. "Сега", че съоръжението няма да се строи от представените за шейхове бизнесмени от частната компания от Абу Даби Emirates Associated Business Group (ЕАBG), както бе съобщено от правителството преди дни.

Премиерът Бойко Борисов обясни, че е бил подведен от именно от Румен Петков, който е предсадетале на организационния комитет за „Гран при”, който води преговори за кръг от "Формула 1" у нас.
"Ако не вярвам на депутатите на кого да вярвам? Изцяло се обръщайте към Богдан Николов – председател на федерацията по мотоциклетизъм и депутата Румен Петков. Именно те са настоявали много за тази среща и казали, че ги познават. Направили сме меморандум, с който държавата с никакви средства по никакъв начин не се задължава и то по искане на Румен Петков“, коментира той.

„Аз съм убеден, че проектът е реализуем. Не знам защо се създаде този ажиотаж. Очаквам утре да дойде представител на фамилията, за да продължат разговорите и да бъдат направени конкретните уточнения за срещата с шефа на "Формула 1" Бърни Екълстоун на 10-11 септември. По никой начин аз не бих си позволил да подведа министър-председателя. С него не съм говорил, вчера говорих с представители на икономическото министерство. Тези уточнения, които сега ги правя, бяха ясни още вчера. Не става дума за държавна компания, част от напрежението дойде от това, че в едно от съобщенията остана съмнението, че става дума за държавни компании", коментира Петков, цитиран от Дарик радио.

Според него при подготовката на срещата премиерът би трябвало да е бил предупреден, че става дума за консорциум от  67 частни компании, а не за държавата  ато такава. По думите му работният проект на самото съоръжение е в абсолютна готовност, има и отреден терен за изграждане на съоръжението край София. Петков отбеляза, че все още не е структурирано дружеството, в което България няма да участва с пари, а ще апортира терена, предаде БТА.
Депутатът от левицата обаче не вижда причини правителството да не подкрепи проекта.

"Който е съобщил, че преговаряме с държавна компания от Абу Даби е допуснал грешка", коментира по-късно и министърът на икономиката Трайчо Трайков в НС без да уточни адресата, допускайки че това може да е станало и в неговото ведомство, съобщи БГНЕС.
"Проектът за строеж на пистата си има собственик- Българската федерация по мотоциклетизъм. Те дойдоха с фирмата ЕАBG, разговарях с тях и решихме, че освен този проект, който те могат да реализират, ако е целесъобразен, можем да помислим и за други. Подписахме писмо за намеренията не само за този проект, в него сме предвидили и други - от взаимен интерес. Под писмото има подписи - моя и на генералния мениджър на компанията, в документа не пише шейх, нито е нужно това да го знам”, заяви Трайков, като уточни, че Министерството на икономиката не е страна по този проект. http://dnes.dir.bg

Кабинетът излъгал за пистата за ”Формула 1”

 


Сходни връзки

Румен Петков: Не съм подвел премиера за пистата за ”Формула 1” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди