изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:56 EET
Някой иска $94 млн. да потули скандала Формула 1    
НовиниКрупна сума е искана от компанията EABG от Абу Даби, за да се потуши скандала със строителството на писта за Формула 1 у нас. Това заяви на пресконференция Ануар Бадуан, съветник на консорциума Emirates Associated Business Group (EABG), който пристигна у нас, съобщиха КРОСС и БТА.  Пред журналисти Бадуан показа получен тази сутрин имейл на телефона му, подписан от Алекс Цаков (Alex Tzakov), в който се искат над 94 милиона долара, за да бъде оправена ситуацията - “Please, send me $ 94 341 433 to improve atmosphere“, пише БГНЕС. Бадуан не знае кой е му е пратил съобщението. Според него този човек е престъпник.

Усещаме, че медиите се опитват да развалят картината, коментира той.
По думите му, информацията от последната част на писмото от компанията, поместено във в."Сега" вчера, не е вярна. Там се посочва, че тя се отказва от
инвестиции в България.

„Ние имаме интерес към България. Видяхме възможности за развитие на недвижимите имоти. Искаме да наемем земя и да върнем фермите към живот. Дойдохме тук, за да се запознаем с проектите", каза Бадуан. Следваща седмица той ще се срещне в САЩ с друг потенциален участник в инвестициите в България. Мисли се за евентуално изграждане на МОЛ в района на пистата, тъй като събитието от Формула 1 би било само веднъж в годината.

Според депутата от БСП Румен Петков, който е и председател на Организационния комитет за изграждането на пистата за Формула 1 край село Доброславци, Бадуан е в София, за да бъдат уточнени последни детайли преди среща с президента на Формула 1 Бърни Екълстоун. Очаква се тя да е на 11 септември.

Полученият мейл е само част от сценарий за саботаж на намеренията на компанията да инвестира в България, каза Петков. Той разкри още, че до EABG е било изпратено и писмо „с гнусно съдържание”, целящо да я откаже от желанието й да инвестира у нас. То било на журналистката Таня Петрова от в. "Сега", която изнесе скандалната история, пише в. "Стандарт".

Има извращаване на действителността и невярна информация, поднесена от някои средства за масова информация, предупреди Петков. Вчера той обясни, че не е подвел премиера Бойко Борисов.


Ануар Бадуан заяви, че неразбирателства се случват навсякъде.
Той бил изключително впечатлен от премиера Борисов и подчерта, че правителството е показало подкрепа на компанията.
Кабинетът и EABG подписали шестмесечно Писмо за намерение, което е споразумение за икономическо сътрудничество.

„Аз не съм тука, за да ви подвеждам. Някой иска да навреди на правителството и на нашите отношения", заподозря съветникът.

Бадуан подчерта, че EABG е частна компания. За спора дали президентът на компанията Мохамед ал Блюки е шейх или не, той уточни, че в различните арабски държави определението за „шейх" варира. Според някои шейх е този, който се моли. В Саудитска Арабия шейхът идва от бизнес-средите, а в Катар и Обединените Арабски Емирства е част от управляващата фамилия.
"Нашият председател не е член на кралското семейство, но е приятел на шейховете и е много уважаван бизнесмен", похвали се Бадуан.

Предстои да видим как България може да излезе с дипломатически средства от скандала със строежа на писта за Формула 1 у нас, каза по-рано днес външният министър Николай Младенов. dir.bg

 


Сходни връзки

Някой иска $94 млн. да потули скандала Формула 1 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди