изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:02 EEST
1000 лв. награда за разкриване убиеца на куче    
ЕкологияПредлагат я две природозащитни организации във връзка с показното убийство на 3-месечната Джеси от приюта в с. Горни Богров


Награда от 1000 лв. за информация, която да помогне за разкриването убийците на кученце, обявиха организациите за защита на животните "Четири лапи" и Animal Rescue Sofia.

Миналата седмица малката Джеси от приюта в с. Горни Богров бе намерена одрана и обезглавена. Това е поредният жесток случай на насилие срещу животни у нас.

Наградата ще бъде предоставена само срещу надеждна и достоверна информация и готовност за съдействие на следствените органи.

"Все още сме в шок от преживяното в събота. Това е поредното безсмислено показно убийство на животно, но жестокостта, с която е извършено, надминава границите на нормалното поведение.

Убедени сме, че извършителят е човек със сериозни отклонения, който може да бъде опасен и за околните, и мястото му е в затвора", коментира Надя Станчева от Animal Rescue Sofia.

И двете организации напомнят, че една от причините за зачестилите случаи на садизъм спрямо животни е липсата на реални санкции за извършителите.

"За съжаление у нас това все още не се счита за престъпление. В момента то се смята за административно нарушение, предвиждащо глоба до 1000 лв., но на практика наказания не се налагат, а контролният орган - Националната ветеринарномедицинска служба, няма капацитета и правомощията да разследва. Полицията пък почти винаги отказва да приема жалби за насилие над животни", обяснява Явор Гечев от "Четири лапи".

Природозащитниците припомнят, че на 28 август през нощта неизвестно лице е влязло с взлом в приюта за безстопанствени кучета в с. Горни Богров до София и убило по особено мъчителен и жесток начин 3-месечната Джеси.

Животното е било одрано живо и обезглавено, като трупчето и свалената козина са били показно оставени в двора на приюта. Служители от Пето РПУ в София разследват случая.

Всеки, който иска да подаде информация за извършителите на убийството на Джеси, може да направи това на имейлите на двете организации: office@vier-pfoten.org и office@arsofia.com, както и на телефон953 17 84.

"Четири лапи" е международна организация за защита на животните със седалище Виена и представителства в осем страни, сред които и България. В Брюксел функционира и офис по европейска политика.

У нас "Четири лапи" е позната най-вече с парка за танцуващи мечки в Белица, изграден съвместно с фондацията на Бриджит Бардо, и с проектите си за кастриране на бездомни животни. Всички кампании на "организацията се финансират изцяло от дарения, идващи от над 400 хил. поддръжници в цял свят.

Фондация Animal Rescue Sofia е млада организация, регистрирана през 2009 г. Тя се зароди спонтанно в най-големия форум за приятели на кучетата Dog.bg като екип от доброволци, чиято цел е хуманното и ефективно изпълнение на кастрационните програми в страната, както и подобряване на условията в общинските приюти из цяла България.

Фондацията се финансира изцяло с частни дарения - от приятели на кучетата в България и в Европа. Animal Rescue Sofia има и регистриран клон в Холандия, който работи за задомяването на бездомни кучета в чужбина.

От 2010 г. Animal Rescue Sofia стопанисва общински приют за бездомни кучета в с. Горни Богров, София. В него живеят 500 животни, които се кастрират и предлагат за осиновяване здрави, социализирани и ваксинирани. http://m.vesti.bg

ОТНОВО СЕ ПРОЧУХМЕ С ИДИОТСКИ САДИЗЪМ КЪМ ЖИВОТНИТЕ - КУЧЕТА СА ЗАЛЯТИ С КИСЕЛИНА В ДОБРИЧ. РЕД Е НА ПОЛИЦИЯТА

В ДОБРИЧ ИЗВЕРГИ ДЕРАТ ЖИВИ БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ

 


Сходни връзки

1000 лв. награда за разкриване убиеца на куче | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.47 секунди