изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:05 EEST
Държавата връща пари за джипове    
НовиниСпоред действащия в периода 2007-2009 г. закон за акцизите, за колите, които са минали над 6000 км или са регистрирани преди повече от 6 месеца, се плащаха по-високи ставки. За стар мощен автомобил с 333 конски сили акцизът е бил близо 15 000 лв. Докато за същия нов автомобил налогът е бил само 11 000 лв. Сега за тази кола държавата трябва да върне 4000 лв.

Решението на Съда на ЕС дойде, след като беше сезиран от Върховния административен съд у нас по повод конкретно дело на собственик на стар и мощен автомобил. След като това дело приключи, от решението на ВАС може да се възползват и всички останали граждани и фирми. Тъй като още текат съдебните процедури, няма приети наредба или указание за документите, които ще се изискват за връщане на акциза. Някои от ощетените собственици обаче вече са подали документите си в митниците. Те дават заявление със свободен текст и копия от платежните нареждания за плащане на налога.
 Стефан Кючуков / http://paper.standartnews.com
 


Сходни връзки

Държавата връща пари за джипове | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.44 секунди