изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:26 EEST
Ужасна трагедия в МотоGP - почина Шоя Томизава (видео)    
Спорт 19-годишният японец Шоя Томизава почина днес след тежък инцидент по време на състезанието за голямата награда на Сан Марино в клас Moto2. В 13-тата обиколка на завоя "Курвоне", където машините развиват скорост до 240 километра в час, азиатецът падна под натиска на италианеца Алекс де Анджелис. Нито Анджелис, нито британецът Скот Рединг, успяха да избегнат Томизава и го удариха, влачейки го цели 40 метра на чакъла извън пистата.



Минути след постъпването си в болница японецът е починал вследствие тежкия инцидент.

Томизава бе една от сензациите в дебютния сезон на категорията Moto2. Той бе сред лидерите в японския шампионат за 125 и 250-кубикови мотори, като имаше и няколко участия с уайлдкард в 250-кубиковия клас на Световния шампионат по мотоциклетизъм преди началото на 2010-та.

През настоящия сезон Томизава триумфира в Катар и записа историческа първа победа в новата категория Moto2. Шоя показа постоянство в представянето си, като записа още няколко добри резултати на "Херес" и "Бърно", където потегли от пол-позишън.

От другите състезатели, които бяха участници в инцидента, Де Анжелис е без контузии, а Рединг получи медицинска помощ, но е в съзнание.

Испанският пилот Дани Педроса с Хонда спечели злополучното състезанието.
24-годишният пилот започна от първа позиция и не изпусна лидерската си позиция, за да запише четвърта победа за сезона, а зад него втори остана Хорхе Лоренсо, който води в класирането при пилотите. Валнетино Роси с Ямаха остана трети. http://www.trud.bg


 


Сходни връзки

Ужасна трагедия в МотоGP - почина Шоя Томизава (видео) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди