изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:41 EEST
Разкриха авторите на имейлите до Ануар Бадуан    
Ред и сигурностУстановени са авторите на съобщенията, свързани с преговори за строежа на писта за Формула 1, съобщиха от МВР. Двамата са българи, в момента пребиват на територията на щата Илинойс, САЩ. Вчера в Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” Ануар Бадуан сигнализирал, че получил два имейла, в които му искали крупни суми.

Парите били необходими за „подобряване на атмосферата” по провеждани преговори с международна фирма за финансиране и строителство на писта за Формула 1 на територията на България. От проведените компютърно-разузнавателни и оперативно-издирвателни действия били установени авторите на съобщенията – А. Ц. (32 г.) и В. С. (30 г.) – български граждани, в момента пребиваващи на територията на щата Илинойс, САЩ. Двамата били почитатели на автомобилния и мотоциклетния спорт, което афиширали в интернет пространството, и вероятно са извършили деянието с цел шега и засилване на медийния интерес в страната по случая.

За случая са информирани компетентните американски власти. Два са имейлите, които е получил рекетираният съветник на компанията EABG Ануар Бадуан от Абу Даби, която ще инвестира в писта за Формула 1 в България. В първото електронно съобщение лице с името Алекс Цаков иска 94 милиона долара, за да потуши избухналия скандал. „Please, send me $ 94 341 433 to improve atmosphere” (буквално “Моля, изпратете ми 94 341 433 долара, за да подобря ситуацията”). Подател е „Alex Tzakov”. Самият Бадуан не знаеше кой е човекът, който му е пратил съобщението.  Усещаме, че медиите се опитват да развалят картината“, коментира тогава Бадуан. Заради второто електронно писмо, съдържащо заплаха, Ануар Бадуан спешно изпратил обратно дъщеря си, която го придружаваше в София. http://www.dnes.bg

 


Сходни връзки

Разкриха авторите на имейлите до Ануар Бадуан | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Разкриха авторите на имейлите до Ануар Бадуан
Автор: Anonymous да 2010-09-06 @ 17:07 EEST
Големият проблем всъщност е, че когато някой сульо като тез, никому неизвестен, прати такъв мейл, няма как такъв мейл да се прати от "който трябва". В края на краищата за какво ни е рекет на тия. Само им казваме, че Бойко Борисов ще им асфалтира пистата и те бързо бързо ще отидат в Букореш. Оттам никой няма да ги върне. 

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди