изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:09 EET
Лихвари чупят крайници на длъжници, пускат им питбули да ги изнасилват и ги отвличат, за да им робуват    
НовиниЗа мутренските действия на лихварите в България сигурно всеки от нас е чувал и знае. Въпреки това продължават да се срещат наивни българи, които прибягват до услугите им, за което впоследствие плащат прескъпо. Най-вече със собственото си здраве. Потърпевш от такива „банкери“ се престраши да разкаже какво му се е случило пред в. „24 часа“, след като не успял да се издължи в срок.

„Счупиха ми двата крака, след което пуснаха два настървени питбула да ме хапят и изнасилват, за да бъда унижен по най-жесток начин с крайната цел да не смея да се оплача. Накрая ме предупредиха, че това щяло да ми се стори приятен разговор, в случай че не успея да им намеря 5 000 лв. до утре. Започнаха да заплашват семейството ми, искаха да доведа и дъщеря си, а аз бях готов да продам и собствената си майка, за да не преживея отново целия този ужас“, е само дребна част от признанието на една от малкото жертви, изпатила си от лихвари, която се осмелила да алармира медиите.
„Имах нужда от пари и едно познато момче ме свърза с човек, който може да ми услужи. В началото дават до 1000 лв., като се разбрахме за 15 % лихва след първата седмица, а после 30 %  на месец. Закъснееш ли, се почва с тормоза – първо по телефона, а после те причакват пред дома. Почва се със заплахите, увеличават ти сумата със 100 %, защото си закъснял. Лихвата от 30 % вече не е на месец, а на ден. Накрая като им кажеш, че ти е писнало, и че си взел 1000, а си върнал 10 000 лв., започварт с чупенето на крайници, резането на уши и гаврите“, допълни пострадалият.

Именно заради жестокостта на лихварите въпросният човек не дръзнал да подаде жалба в полицията, обяснявайки това със страха за своето семейство.

Антимафиоти добавят, че освен измъчвани и пребивани, често пъти длъжниците бивали отвличани и държани като роби. Това се случвало най-често в района на Видин, в малките селища. В София и големите градове лихварите директно пристъпвали към жестокости.

Жалбите от потърпевши от цялата страна са между 200 и 300 годишно. По данни на МВР на територията на България действат хиляди лихвари, превърнали жестокостта при събирането на заемите в своя професия. Експерти пък допълват, че от този „бизнес“ годишно се печели минимум 50 млн. лв. Една от „едрите риби“ в далаверата с нелегалните заеми е похитител от прочутата банда „Наглите“, срещу която в момента се събират доказателства и издирват потърпевши за свидетели, разкриват антимафиоти.
Каква е схемата? За да работи безупречно, е създадена пирамидална структура, начело на която са около десетина милионери. Те дават на свои приближени между 1 и 2 млн. лева за година срещу 6 % месечна лихва, като същевременно нямат никакъв допир с по-ниските нива.

На второ ниво от пирамидата стоят т.нар. „едри организатори“. Те раздават по места между 100 и 200 хил. лв., като освен това качват лихвата с още 5 %.

На третото ниво са районните организатори. Те набират мрежа от дребни лихвари, а освен това подпомагат притискането и изнудването на длъжниците. В задълженията им влиза набирането на наказателни бригади, които чупят крайници.

На последното четвърто ниво са дребните лихвари, които си намират между 30 и 50 клиенти. Ежедневно звънят по телефона или посещават длъжниците си, за да ги притискат психически. Печелят между 5 и 10 хил. лв. месечно. Обикновено те най-често попадат в ареста, но не познават никого нагоре по веригата освен прекия си районен организатор.

Очевидно ще са нужни повече от една акция с кодовото название „Лихварите“, за да бъде пресечена и изкоренена тази страховита напаст, правеща още по-черен живота на българите.

http://www.razkritia.com

 


Сходни връзки

Лихвари чупят крайници на длъжници, пускат им питбули да ги изнасилват и ги отвличат, за да им робуват | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Лихвари чупят крайници на длъжници, пускат им питбули да ги изнасилват и ги отвличат, за да им робуват
Автор: Anonymous да 2010-09-07 @ 20:52 EEST
sopolanko gi pra6ta v 4uzbina da ba4kat. ako nemu v1rne6 parite nyama6 zivot v dobrich

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди