изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:40 EEST
Стачка във Франция срещу пенсионната реформа    
По света Френските профсъюзи организираха масова стачка заради плановете на президента Никола Саркози да увеличи пенсионната възраст от 60 на 62 години, съобщи "Асошиейтед прес". Стачните действия причиниха главоболия на пътуващите с автомобили и градски транспорт.


 

Над 200 улични демонстрации се очаква да се състоят в страната. Летищните власти призоваха авиокомпаниите да съкратят една четвърт от полетите си до парижките летища. Само два от общо пет високоскоростни влака ще обслужват линиите си, а движението на парижкото метро и на градския транспорт в предградията беше забавено.

Стачката съвпада с началото на парламентарния дебат върху плановете на кабинета да реформира пенсионната система, която води до загуба на пари и ако това продължи, ще се срине през 2018 г. Правителството настоява, че, тъй като хората днес живеят по-дълго, реформата е необходима, за да намали огромния държавен дълг. То призова народа "да покаже смелост" и да изтърпи непопулярната мярка.

Профсъюзите негодуват, че правителството нанася удар срещу една от любимите социални придобивки на Франция - ниската пенсионна възраст.

Дори да бъде увеличена до 62 години, тя ще остане една от най-ниските в Европа, отбелязва АП. В съседна Германия например правителството увеличи възрастта за пенсиониране от 65 на 67 години.

Синдикатите се надяват да мобилизират два милиона улични демонстранти в момент, в който рейтингът на Саркози се колебае около 35 процента. При подобна инициатива на 24 юни по улиците излязоха близо 800 000 души.

Министърът на труда Ерик Вьорт заяви, че правителството ще прокара реформата, без значение колко хора ще се включат в протестите.
Очаква се 40 процента от скоростните влакове и 80 процента от обикновените влакове към Белгия и Холандия да вървят по график. Влаковете "Евростар", които свързват Франция с Великобритания през тунела под Ламанш, би трябвало да пътуват без промяна.  http://www.tvevropa.com

Пенсионната реформа на управляващите цели приватизация на пенсионната система и отнемане на възможността хората да се пенсионира

Сергей Станишев: Предстои сезон на обедняването

С "реформата" на НОИ децата ни ще работят за пенсия до 100 години*

Геноцидът над българите

 


Сходни връзки

Стачка във Франция срещу пенсионната реформа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди