изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:49 EEST
Ансамбъл „Българе” и Георги Черкелов представят фолклорен танцов спектакъл „Това е България”    
Общество

По повод 80-годишния юбилей на големия български актьор Георги Черкелов, ансамбъл „Българе” ще представи първият си спектакъл „Това е България”,  на 14 септември 2010г. от 19.00ч. в Софийска Опера, град София.



 

„Българе” е ансамбълът покорил не само България, това е първият български фолклорен ансамбъл, гостувал на световно известното авеню „Бродуей” в Ню Йорк, това е ансамбълът разтърсил Русия и САЩ, ансамбълът обрал овациите на публиката в редица страни сред които, Румъния, Гърция, Швеицария, Холандия, Франция, Германия и т.н.

 

На въпроса:

- Какво ви накара да участвате в спектакъла "Това е България"?

Георги Черкелов отговаря:

- Причината е ръководителят на ансамбъла Христо Димитров, който е много талантлив. Идеята, сценарият и голяма част от сценографията са негови. Липсвало обединяващото в драматургията. Някой се сетил за мен. Така ме поканиха. Гледаме с жена ми спектакъла и по едно време я виждам да плаче. Просълзих се и аз. И така приех ролята на чужденеца, пред който се представя богатството на фолклора ни от всички фолклорни области. Тия млади хора така се раздават на сцената, че ме разплакват всеки път. Обичам ги като роднини, като деца.

 

            Това е България” е първия продукт на небезизвестния български ансамбъл, а в главната роля ще видите звездата на българското кино и театър незабравимият Георги Черкелов. Като цяло, спектакълът запознава зрителя с историята, традициите, културата и несломимия дух на българския народ. В седем танцово-песенни картини, ансамбълът представя "осмото чудо на света - българския фолклор" по един невероятен и неповторимо въздействащ начин.

 

Концерта е под патронажа на Министъра на културата – Вежди Рашидов.

 

            Вие също може да станете част от това изживяване заповядайте в залата заедно с нас бъдете българи с Българе. 

            Нека отдадем необходимата почит на големия Георги Черкелов. 

Билети на касата на Софийска Опера и в мрежата на eventim.

 

                                                                                                Милена Димитрова

 

 


Сходни връзки

Ансамбъл „Българе” и Георги Черкелов представят фолклорен танцов спектакъл „Това е България” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди