изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:50 EEST
Вдигат бунт срещу скъпата ваканция    
ТуризъмТуристическият бранш скочи на бунт срещу скъпата ваканция. Заради проектопромените в закона за ДДС хотелиери и туроператори вече ще трябва да плащат обща ставка от 14% върху предлаганите продукти. Досега пакетните пътувания се облагаха със 7%, а допълнителните услуги с 20%. Браншът категорично се противопоставя на предвижданите промени. Това ще е пагубно за бизнеса, защото вече са подписани договорите с големите туроператори за следващия сезон, коментира Донка Соколова, председател на Българската асоциация на туристическите агенции.

Тя представи позицията на бранша на Съвета за икономическо развитие. Срещнахме разбиране от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Подкрепиха ни и работодателските организации и бизнесът, коментира Соколова. Единна ставка например има в Испания, но тя е 8%, обясни тя. Браншът е против единната ставка, защото ще ни направи неконкурентоспособни, категоричен е и членът на УС на Българската асоциация на туроператорите и туристическите агенти Байко Байков. Въпреки лошото състояние на гръцката икономика ДДС в туризма е 8%, даде пример той.
Наталия Малчева

http://paper.standartnews.com

 


Сходни връзки

Вдигат бунт срещу скъпата ваканция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди