изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:15 EEST
ЧЕРНА ГОРА ЗАЧЕРНИ НЕКАДЪРНИЯ БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛ    
СпортСофия. Националният отбор на България записа втора поредна загуба в квалификациите за Европейско първенство през 2012 год. В домакински мач отборът на Станимир Стоилов изгуби от Черна гора с минималното 0:1. В герой за гостите се превърна Елсад Зверотич, който отбеляза единственото попадение в 36-ата минута на НС „Васил Левски”.


От самото начало на мача българите бяха по-активни в атакуващ план. В 9-ата минута Рангелов шутира опасно, но в страни от вратата на Божович. В 15-ата мин. Ивелин Попов стреля от 20 м. но топката мина на метър над вратата. В 20-ата мин. гостите създадоха първата си опасна атака, но Вучинич не успя да засече центрираната в наказателното поле топка. В 35-ата мин. Попов стреля с глава от няколко метра, но право в ръцете на Божович. В следващата минута гостите излязоха напред в резултата чрез Елсад Зверотич, който се оказа най-съобразителен след разбъркване пред наказателното поле и с плътен удар от 16 метра вкара топката във вратата на Михайлов – 0:1.
В 50-ата мин. влезлият на полувремето Божинов вкара за 1:1, но попадението бе отменено поради засада. В 62-ата мин. Мартин Петров стреля от фаул, но Божович боксира. В 68-ата мин. Ангелов отправи силен удар от границата на наказателното поле, но вратарят на гостите отново изби. В 89-ата мин. Мартин Петров изпусна най-чистото голово положение за българите, след като удари гредата от пряк свободен удар.
В класирането Черна гора е начело с пълен актив от 6 т., докато България все още няма точков актив. Ето и съставите на двата тима:

БЪЛГАРИЯ: 13. Михайлов - 16. Миланов (Генчев 46’), 3. Стоянов, 15. Иванов, 5. Минев, 12. Пеев (Домовчийски 66’), 6. Ангелов, 19. Ст. Петров (к), 17. М. Петров, 7. Попов, 11. Рангелов (Божинов 46’);

ЧЕРНА ГОРА: 1. Божович - 2. Павичевич, 20. Джудович, 3. Баша, 4. Йованович, 17. Зверотич (Новакович 68’), 15. Пекович, 11. Бошкович (Вл. Бошкович 64’), 7. Вукчевич, 10. Джалович (Касчелан 77’), 9. Вучинич;

http://www.focus-news.net

Боби: Приех оставката на Стоилов

Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви след срамното 0:1 от Черна гора, че е приел оставката на Станимир Стоилов. Веднага след загубата във втората евроквалификация Мъри обяви, че напуска.

"Приемам му оставката и започвам да мисля кого ще назначавам. Той постъпи поректно", заяви Михайлов.

"Утре трябваше да пътувам за Атина, за да се срещам с Мишел Платини, отказвам пътуването. Може да има временен вариант, сега нищо не съм мислил. Говорим само за треньора, а не за Сираков", добави шефът на БФС.

"Има поне 60-70 души с лиценз "Про". Ще търсим треньор. Проблемът е, че до мача с Уелс няма много време. За чужденец трябват пари", продължи Боби Михайлов. http://www.blitz.bg

Стоилов: Пожелавам късмет на новия треньор

Станимир Стоилов обяви след загубата с 0:1 от Черна гора, че напуска националния отбор.

"Пожелавам късмет на заместника си. Ще бъда най-големият привърженик на националния отбор", каза Мъри.

"Тази загуба ни дойде в повече. С нея значително наваляват шансовете ни за класиране на Европейското. Днес трябваше да спечелим на всяка цена. Не искам да търся причините някъде другаде, освен в мен", заяви Стоилов.

"Най-вероятно ще подам оставка. Съжалявам най-вече, че се създаде негативна обстановка около националния отбор. Моето присъствие тежи на много хора. Някой от тях трудно преживяват класирането ни в Шампионската лига и успехите за Купата на УЕФА, особено когато те са със син екип", продължи Мъри.

"Доволен съм от момчетата. Аз си харесвам българския национален отбор. Опитах се да наложа по-атакуващ стил, но не се получи", заяви още Станимир Стоилов. /БЛИЦ

Бойко Борисов нападна националите след загубата

Премиерът на България Бойко Борисов остана бесен от загубата на националите с 0:1 от Черна гора. Поражението е второ поредно за България в евроквалификациите, след катастрофата на "Уембли" в петък - 0:4 от Англия.

"Разликата между двата отбора беше деветката. Тази, която не игра за България и тази, която игра за Черна гора", каза Борисов по повод отсъствието на отказалия се от националния отбор Димитър Бербатов.

На въпрос трябва ли да има оставки, министър-председателят заяви - "Трябва да започнем като Германия - от първия до последния!"

След загубата от Черна гора Станимир Стоилов обяви, че си подава оставката. /БЛИЦ



 

 


Сходни връзки

ЧЕРНА ГОРА ЗАЧЕРНИ НЕКАДЪРНИЯ БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди