изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:16 EET
10 НА СТО РЪСТ НА НОЩУВКИТЕ В АЛБЕНА ПРЕЗ 2010 Г.    
НовиниЗа целия туристически сезон на 2101 г. курортът Албена отчита около 10 на сто ръст на нощувките, съобщи зам.-директорът „Маркетинг и продажби” Йовка Страшилова.

Тя припомни, че сезонът е стартирал с по-малко гости, особено от западните пазари. Но, още от самото начало е имало ръст на записванията за месеците юли и август, както на руски и румънски, така и на западни пазари. Тази година базата на курорта през месеците юли и август е била на сто процента заета и не се е наложило „Албена” да излиза на пазара със специални оферти, каквито бяха предлагани през миналата година.
Равносметката след края на август сочи, че през лято 2010 г. в Албена има около 10 на сто ръст на българските туристи, увеличение с около 17 процента на немските гости и с над 30 на сто на туристите от Русия. Сериозно увеличение Албена отчита и на полските туристи. През миналата година те са били около 500, а тази година вече са били 4000.
Според Й. Страшилова, положително отражение за привличането на туристи в Албена това лято са дали офертите за безплатно настаняване на децата и за безплатен плаж т.е. за безплатно ползване на чадър и два шезлонга на плажа.
Въпреки увеличения брой на нощувките тази година, приходите на Албена ще са малко по-ниски в сравнение с 2009 г., тъй като през лято 2010 г. цените на нощувките като цяло бяха по-ниски в сравнение с миналата година.
 


Сходни връзки

10 НА СТО РЪСТ НА НОЩУВКИТЕ В АЛБЕНА ПРЕЗ 2010 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди