изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:03 EEST
Борисов не прие оставката на шефката на НСИ    
Новини   Премиерът Бойко Борисов не прие подадената вчера от председателя на НСИ Мариана Коцева оставка от заемания от нея пост. Министър-председателят се срещна днес с  доц. д-р Коцева, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Доц. Коцева е специалист с доказани умения и професионални качества в своята област, с авторитет в Европа и партньорските институции, заяви премиерът след срещата.

По време на разговора министър-председателят възложи на доц. Коцева цялостна проверка за причините, довели до създалото се напрежение около пробното преброяване на населението и жилищния фонд, както и за допусналите това длъжностни лица.

Разпоредил съм проверката да обхване всички нива, включително и заместник-председателите на НСИ, добави Бойко Борисов.
На 8 септември Мариана Коцева изненадващо подаде оставка. На извънредна пресконференция тя съобщи, че е депозирала оставката си, но не се е виждала с премиера Бойко Борисов и оставя на него да реши дали ще я приеме.

Причината за оставката на Коцева е, че в графата "Етнос" в анкетните карти за пробното преброяване на населението като възможни отговори освен "българин", "турчин" и "ром", са дадени "българо-мохамеданин" и  "афро-американец".

Това предизвика яростни възражения от националистическите партии като "Атака" и ВМРО. Преди няколко дни от ВМРО поискаха оставката й с мотива, че българо-мохамеданин и афро-американец не са определения за етническа принадлежност.

Всяко развихряне на излишни страсти и спекулиране по преброяването е в ущърб на държавата и цялата нация, заяви Коцева.

Тя посочи, че е депозирала оставката си, за да не се развихрят повече страстите и преброяването да се проведе без проблеми.

http://www.vesti.bg

Шефката на НСИ подаде оставка

 


Сходни връзки

Борисов не прие оставката на шефката на НСИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди