изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:05 EEST
1200 ПРЕГЛЕДА НА ЗДРАВНО НЕОСИГУРЕНИ С МОБИЛНИЯ МАМОГРАФ    
ЗдравеБезплатни мамографски прегледи на около 1200 здравно неосигурени жени са извършени в Добричка област от началото на месец юни в изпълнение на проект по Програма ФАР. Прегледаните са предимно от ромски произход, информират от областната администрация. По определен график мамографът достигна до най- отдалечени населени места в областта с концентрация на ромско население.

Предвиждаше се след края на септември, рентгеновият апарат да се върне в Добрич и да  се даде възможност и на здравно осигурени лица да се възползват от услугата след заплащане.

     Към момента, е изпълнен броят на предварително заложените 1200 прегледа. Интересът в община Тервел е бил изключително голям, поради което прегледите в общините Генерал Тошево и Крушари на този етап не могат да се осъществят, обясняват още от областната администрация. Оттам ще настояват пред здравното министерство за отпускане на средства за преглед на предвидените по график 150 жени от тези две добруджански общини.

     Ресорният зам.- областен управител  д-р Катя Ганова припомня, че мамографът бе получен през април, но стартът на прегледите  започна в края на месец май, поради изпълнението на процедурата по получаване  на лиценз от Агенцията за ядрено регулиране. Благодарение на навременното и изключително съдействие на областния управител Желязко Желязков, кампанията за безплатни мамографски прегледи  стартира и протече успешно. НДТ

    

 


Сходни връзки

1200 ПРЕГЛЕДА НА ЗДРАВНО НЕОСИГУРЕНИ С МОБИЛНИЯ МАМОГРАФ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.87 секунди