изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:24 EEST
С гостуване в Добричкия окръжен съд ученици проучват „Добрич и закона”    
Ред и сигурностСедем ученици, стипендианти на сдружение „Майчина грижа”, гостуваха съвместно с деца от Дом за деца, лишени от родителски грижи „Дъга” на Добричкия окръжен съд, за да се запознаят с работата на институцията. Посещението им бе осъществено в рамките на проект „Добрич - в детските очи”, реализиран от дамския клуб.

                    

В рамките на 7 месеца те опознават различни страни от обществения живот на града, а впечатленията си ще споделят специално издание. То предстои да излезе до края на месец октомври, съобщи консултантът по проекта Галя Николова.

По темата „Добрич и закона” децата – на възраст от 5 до 12 клас, разгледаха Съдебната палата в Добрич, влязоха в съдебна зала, застанаха на местата на участниците в съдебен процес и в „тъмната стаичка”, където съдебният състав взема своето решение, запознаха се с електронната страница на съда и информацията, която могат да получат от нея.

Съдия Весела Гълъбова от Окръжен съд – Добрич, представи пред учениците наказателния и гражданския процес, видовете престъпления и предвидените за тях наказания, отговорностите и задълженията на съда и на страните по видовете дела. Гостите проявиха особен интерес към детската престъпност и как се наказва тя, както и към създадените гаранции за справедлив процес.  

Учениците гледаха филм „Съдебната система в България”, който представя структурата на правосъдната власт през погледа на едно дете.

 

10.09.2010 г.                                        Пресслужба Добрички окръжен съд       

 

 

 

    

 


Сходни връзки

С гостуване в Добричкия окръжен съд ученици проучват „Добрич и закона” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди