изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:26 EEST
Махат болничен шеф във Варна, скрил прострелян от Цветанов    
НовиниПроф. Красимир Иванов може да се прости с шефския стол в университетската МБАЛ „Св. Марина” във Варна. Причината за изхвърчането на дългогодишния изпълнителен директор е опит да скрие от МВР и от министър Цветан Цветанов прострелян пациент, който представлявал интерес за органите на реда. От тази сутрин на бюрото на здравния министър проф. Анна-Мария Борисова имало писмо от премиера Борисов за прекратяването на управленския договор на варненския здравен шеф, съобщи варненски сайт.


„Вашият проф. Красимир Иванов е на път да се превърне в най-известният професор в страната”.Това обявил пред актива на ГЕРБ от Варненска област силовият вицепремиер Цветан Цветанов след първия ден на семинара на МГЕРБ, който се проведе в края на миналата седмица в гранд хотел Варна на курорта Св. Константин.

МВР-шефът дал да се разбере, че проф. Иванов е влязъл във фокуса му и няма да се размине без последици, тъй като дни преди сбирката на младите гербери си позволил да скрие информация за прострелян пациент, който представлявал интерес за органите на реда.

Мъжът бил гърмян в курорта Слънчев бряг. Тамошната болница обаче не му гарантирала дискретност и той бил пратен във варненската УМБАЛ „Св. Марина”.

Междувременно МВР започнало издирване на простреляния по всички болници на територията на Черноморието. От държавна университетска лечебница няколко часа не подавали информация към силовото министерство. Според запознати със случая се наложило лично министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов да звъни на проф. Красимир Иванов по случая. Едва след обаждането на силовия вицепремиер от Терапията върнали информация, че пациентът е във варненската болница.

„Никой не е укривал или забавял информация. Пациентът е приет на 28-и август, когато съм бил в отпуск. Информация за него е поискана на 3-и септември и е предоставена своевременно”, каза проф. Иванов.

Той допълни, че няма никакъв акт, изразен официално спрямо действията на болничното ръководство по случая. Според него пациентът е бил изписан, отишъл е в полицията и от там не били предявени претенции спрямо него. На въпрос  дали е имал разговор с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, проф. Иванов не отговори.

Проф. Красимир Иванов спечели новия си управленски мандат за УМБАЛ „Св. Марина” изключително трудно, тъй като шефският стол се оказа обект на мощни лобирания от страна на различни кръгове в ГЕРБ и Министерството на здравеопазването.

Близо месец след подписването на протокола от конкурса в полза на проф. Иванов срещу единствения му конкурент д-р Веселин Калоянов министър Анна-Мария Борисова не подписваше договора му за управление.

Близки до Иванов не изключват случая с простреляния пациент да се превърне в повод за нова атака срещу професора от страна на поддръжниците на неговия опонент, припомня сайтът. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Махат болничен шеф във Варна, скрил прострелян от Цветанов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди