изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:00 EEST
Пак скандал в ГЕРБ - “Младост”    
Политика Пет месеца след като ГЕРБ сне политическото доверие от кмета на столичния район “Младост” Петко Дюлгеров, корупцията и чистката на хора от администрацията, които са членове на ГЕРБ, продължават с пълна сила. Това твърди в писмо до Изпълнителната комисия на партията Александър Лукаров, съучредител на партия ГЕРБ и служител в същата администрация, с което “Труд” разполага.

Той призовава ръководството да вземе спешно мерки, тъй като обратното ще доведе до непоправими щети на имиджа на ГЕРБ и загуба на кметското място в най-големия софийски район на изборите догодина.

В писмото си той припомня някои от постъпките на Дюлгеров, за които Изпълнителната комисия, както и прокуратурата, са били информирани още през април т. г.

Лукаров се възмущава, че от тогава досега реакция няма. “Защо няма отговор, какво става, къде е ръководството на ГЕРБ на местно и централно ниво и докога ще се говорим едни и същи неща. Налице са сериозни нарушения и злоупотреба с власт”, пита той.

През април т. г. партията официално сне политическото доверие от настоящия кмет Петко Дюлгеров, сочен за протеже на бившия вече зам.-шеф на парламента д-р Лъчезар Иванов. Тогава членовете на столичната организация се надяваха, че отстраняването му от кметския пост ще стане с помощта на прокуратурата.

Причината е, че Дюлгеров е пряко избран и може да бъде отстранен само ако подаде оставка или при влязла в сила присъда срещу него.

“Вече има образувани производства срещу него”, коментира тогава депутатът Валентин Николов, който е и шеф на организацията на ГЕРБ в “Младост 1”. Вчера той не отговаряше на телефона си, за да обясни докъде са стигнали проверките.

“Призовавам за ясно политическо становище от страна на Изпълнителната комисия, със съзнанието, че ще бъда уволнен от моя работодател (Петко Дюлгеров - б. р.). Ако продължаваме да си затваряме очите и не се направи обстойна проверка на всички подадени сигнали, това ще доведе до създаването на отрицателен имидж на ГЕРБ в район “Младост”, завършва Александър Лукаров.

Красимир Велчев от Изпълнителната комисия коментира вчера пред репортер на “Труд”, че ГЕРБ е реагирал по единствено адекватния начин, като е оттеглил подкрепата си от Петко Дюлгеров.

“Оттук нататък топката е в прокуратурата, в работата на която ние не се месим”, каза още той.

Из сигнала до шефовете на ГЕРБ:
- Косенето на парковете - две поредни години се допуска една и съща грешка, което ме кара да си мисля, че конкурсът умишлено се забавя и косенето започва през юли, когато тревата е вече метър висока. Икономисват се поне три косенета. Сегашният конкурс се проведе по същия начин, десетки са жалбите за некосени детски площадки в междублоковите пространства.

- Трябваше да построим кучкарник година след спечелването на изборите. Столичната община задели 2 милиона лева. Две години ни чакаха да предоставим проект, в крайна сметка парите бяха пренасочени отново за кучкарник, само че в р-н “Слатина”.

- Отдаване на обекти без разрешение на СОС, като приземния етаж на 131-во СОУ, паркинг в близост до Бизнеспарка и др.

- Завишени цени при даване на обществени поръчки - ремонт на физкултурен салон в 125-о СОУ, ремонт на 118-о СОУ, ремонт на 39-о ОДЗ, ремонт на данъчното и т.н., като не се търси отговорност за просрочени срокове. Това се извършва и с помощта на адвокати, с които кметът е подписал граждански договори, подготвят офертите с фирми от един и същ холдинг.

Потърсихме кмета Дюлгеров, за да коментира всяко едно от обвиненията, но той не вдигаше телефона си вчера.

http://www.trud.bg

Обвиниха Йордан Лечков за кметски злоупотреби

Фроска Сеизова: Дъщерята на Петър Дюлгеров ме завлече с много пари!

 


Сходни връзки

Пак скандал в ГЕРБ - “Младост” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди