изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:58 EEST
Майка окова хлапе с вериги    
НовиниШУМЕН. Момченце на седем години е живяло като животно, вързано с вериги от собствената си майка. Детската драма лъсна, след като малкият Симеон открадна два велосипеда в родното си село Дибич. Полицаите открили непослушния хлапак и тогава той им разказал как родителката му го оковавала. За да го укротят, майка му Веска Стефанова (37 г.) и мъжът, с който живеела на семейни начала - Никодим Димчев (35 г.), го връзвали с верига за легло в стаята.

 Пак в името на "доброто му израстване" детето е било принуждавано да краде пари и цигари, а боят със сопа и каиш бил ежедневие за момчето. Още през миналата учебна година с малкия Мони са работили социални служители от отдел "Закрила на детето"-Шумен, тъй като хлапето било по-буйно. Педагозите от училище "Н. Й. Вапцаров" в селото пък докладвали за лошите битови условия, в които живее момченцето. Сега детето е настанено в комплекса за социални услуги в Шумен, но не е ясно защо институциите не са се задействали по-рано.
В къщата на ужасите на улица "Крайречна" 51 няма вода и Веска пълнела бидоните от близък кладенец. "Екстрите" в наследствения й дом са ток и сателитна телевизия. Жената признава, че има още две деца - момиче на 16 години и момче на 11, но за тях се грижел предишният й мъж, който живеел в търговищкото село Баячево. Тях жената изоставила още преди 6 години, когато се събрала с Никодим. Сега майката на изтезавания Симеон е бременна от новата си любов, но не знае в кой месец е, защото не е ходила на лекар. Семейната двойка с охота признава, че е "станало много добре, дето социалните са прибрали малкия". "Дано да го държат повече, даже хич да не го връщат", казва мъжът, който биел детето и с каиш. Точно по негова идея за леглото в мизерната стая е била закопчана желязна верига за коне. В другия й край слагали скоба за крачето на Симеон и така родителите били сигурни, че малкият няма да ходи из селото, докато тях ги няма. Затова и хлапето пробвало да избяга от къщата на ужасите.
"Една гора бой със сопа изяде онзи ден, почнах го още от магазина", продължава с откровенията бременната жена. Хора от селото й се оплакали, че Симеон краде мобилни телефони и пари. С 5 лева наскоро почерпил себе си и няколко хлапета, но парите бил отарашил преди това от комшии. Майката признава, че взема само детски за Симеон, а края на август работила като доячка на крави, но не са й плащани осигуровки. Сега Никодим се хванал на работа да гледа коне, но от месеци бил съкратен от "Водно строителство". Съседи под сурдинка коментираха, че двойката е вдигнала банкет в петък вечерта, когато социалните са извели детето от къщата. "Искаха да им се освободи място за бебето. Изобщо не се грижеха за Симеон", обясняват комшии от отсрещните къщи. Пак наблюдателни хора от Дибич коментираха, че твърде късата прическа на Веска е наказание на сегашния й мъж. "Той я е остригал нарочно", обясняват комшии. Жената пък твърди, че косата й била опадала от ядове по малкия.
Биляна Веселинова / http://paper.standartnews.com
 


Сходни връзки

Майка окова хлапе с вериги | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди