изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:53 EEST
Ченге №1 на Варна престъпно подведе Цветанов, заради комплот срещу шефа на Терапията    
КоментариМръсната игра да бъде на всяка цена свален шефа на Варненската болница „Света Марина” навлезе в безскрупулни ченгеджийски ръце. Вътрешният министър Цветанов бе недопустимо подведен от шефа на ОДП – Варна, заради „укрит прострелян” в болницата. Шокиращите факти обаче, говорят за пълна некадърност и изпълняване на поръчка от висши полицаи на морската столица.

Afera.bg умишлено задържа пълната и цялостна информация около скандала с проф. Красимир Иванов – шеф на университетската МБАЛ „Св. Марина” във Варна, само за да даде време на участниците в нечистоплътния комплот да глътнат вода още повече.

В мръсната игра обаче, вече са впрегнати „правилните” до линията на властта медии, които са захранени с поръчкова информация от страна на висшето ръководство на варненската дирекция на МВР.

Както вече е известно, вътрешният министър Цветанов пред младежки форум на ГЕРБ, проведен пищно в Шведския хотел на Варна, заявява:

„Вашият проф. Красимир Иванов е на път да се превърне в най-известният професор в страната”. Цветанов упоително раздухва, че  проф. Иванов е влязъл във фокуса му и няма да се размине без последици, тъй като дни преди сбирката на младите гербери си позволил да скрие информация за прострелян пациент, който представлявал интерес за органите на реда. Мъжът бил гърмян в курорта Слънчев бряг. Тамошната болница обаче не му гарантирала дискретност и той бил пратен във варненската УМБАЛ „Св. Марина”. Според Цветанов междувременно МВР започнало издирване на простреляния по всички болници на територията на Черноморието. От държавна университетска лечебница няколко часа не подавали информация към силовото министерство.

Цветанов лъже обаче нагло съпартийците си, Да приемем, защото е бил просто подведен от варненския шеф на ОДП, нареченият от него „достоен офицер” - Митко Димитров.

Истината е, че никой не е издирвал простреляното лице. За него няма нито разследвнане, нито досъдебно производство. Ченгетата не само не са го търсили, но са и разговаряли с него по телефона, разкри afera.bg На всичкото отгоре простреляният сам е отишъл в Дирекцията на МВР – Варна и към него не са предявени никакви претенции.

Нечистоплътният комплот цели да вземе главата на шефа на Терапията – една от най-добрите и печеливши болници в България, за да могат там да бъдат възкачени на власт компроментирани кадри, подпомагани от ГЕРБ, за които вече има и образувани проверки в прокуратурата за източване на Здравната каса.

Първият опит да бъде шутиран проф. Красимир Иванов бе още по време на конкурса за управител на болницата. Тогава бивши протежета на Иван Костов и ексобластния управител на Варна Добрин Митев, заедно с топ-варненски гербаджии направиха всичко възможно за да не спечели проф. Иванов. За техен ужас обаче проф. Красимир Иванов спечели и  бе назначен въпреки истеричния натиск срещу него.

След като не успяха тогава, се премина към полицейско активно мероприятие, в което забъркаха и вътрешния министър Цветан Цветанов.

Официалната позиция на МБАЛ „Света Марина” е следната:

„Във връзка с публикации в някои средства за масова информация, касаещи МБАЛ „Св. Марина” ЕАД – Варна считаме за необходимо да изложим официалното становище на болницата за следното:
На 29 август 2010 г. в болницата постъпва за лечение мъж с вече обработена хирургично огнестрелна рана, с поставен дрен и ваксина против тетанус. Пациентът с инициали Й.Д. на 48 г. е пострадал на територията на Бургаска област, което е установено при снемане на анамнезата. На същия е оказана първа медицинска помощ на територията на област Бургас в друго лечебно заведение. При постъпването в МБАЛ „Св.Марина” ЕАД – Варна пациентът е надлежно регистриран с История на заболяване 28714/ 8428 с час на прием 6:10 часа. При постъпването пациентът е представил личната си карта, извършена е проверка на здравноосигурителния му статус, подписал е Декларация за информирано съгласие, като личните му данни са коректно отразени на хартиен хосител в Исторята на заболяването му и в цифров вид – в болничната информационна система. В МБАЛ „Св.Марина” ЕАД – Варна диагностиката и лечението е продължено от медицински екип от хирурзи, уролог и анестезиолог. На пациента е извършена успешна оперативна интервенция. Престоя на пациента е бил в болнична стая, позволяваща свободен достъп за граждани по определения ред. Следоперативният период протича гладко и без усложнения и на 3 септември 2010 г. на сутрешна главна визитация в 8:30 часа, водена от началник клиниката в присъствието на всички лекари и старшата медицинска сестра е преценено, че пациентът е клинично здрав и е взето решение той да бъде изписан. Данните за пациента се съхраняват в компютърната система на болницата – болнична информационна система, PACS и RIS системи, лабораторна информационна система, болнична аптека, история на заболяването и др. В диагностиката и лечението на пациента са участвали в различните болнични смени около 40 длъжностни лица – предимно медицински и немедицински персонал от МБАЛ „Св.Марина” ЕАД – Варна. Лекарите перфектно са изпълнили своите професионални задължения по оказване медицинска помощ на пострадалото лице, което е основна дейност на болницата.

До обяд на 3.09.2010 г. по никакъв начин не е търсена информация за лицето от държавни служби.

Няма нарушена правна норма от действащото българско законодателство от служители на МБАЛ „Св.Марина” ЕАД – Варна, свързани с приема и лечението на пациента. Не ни е известно служител на болницата да е присъствал на мястото по време на нараняването, да е указал първа медицинска помощ на пострадалото лице, да е наясно при какви обстоятелства и как е настъпило нараняването и дали е имало свидетели, нито по какъв начин пациентът се е придвижил до град Варна. На 6-я ден след приема – на 3.09.2010 г. на обяд, при поискване от органите на МВР, на същите е била предоставена наличната медицинска документация и им е оказано пълно съдействие.

Информирани сме, че след това Й.Д. се е явил в ОДП – Варна, след което е освободен и понастоящем посещава болницата само за смяна на превръзки.

Съгласно подписаната Декларация за информирано съгласие и съобразно разпоредбите на Закона за здравето, пациентите сами избират лечебното завдение, в което да бъдат лекувани и се ползват с всички права, дадени им от закона. Дежурният лекар, приел пациента на 29 август 2010 г., е нямал право да откаже приема, защото това би било нарушение.
Съобразно същата Декларация за информирано съгласие и разпоредбите на Закона за здравето, лекуващите са длъжни да пазят тайната на всички пациенти, свързана с проведеното им лечение, като при поискване от държавни органи, такава информация се предоставя служебно.
Ръководството на болницата счита, че няма допуснати нарушения на действащото законодателство от екипа, занимавал се с диагостиката и лечението на този пациент и е категорично, че няма длъжностни лица, укривали приема, престоя и изписването му от болницата както и няма лица, които да са отказали съдействие на държавните органи.”

Разследване на afera.bg обаче разкрива истинската мръсна афера около случая. Прострелялият се сам е Йордан Димов, известен като Юрката. По него не е стреляно!

 

Юри се прострелва САМ по невнимание на „Слънчев бряг” около 4 часа призори, като пистолетът очевидно е бил в джоба му и неволно е произвел изстрел – това показват и раните, които е получил от самопрострелването.

Димов отива в болнично заведение на 28. август, където му е оказана първа помощ, той търси обаче връзка с най-добрата болница във Варна – „Света Марина” и е закаран там като сутринта му правят операция.

Afera.bg притежава документ с пълната конкретика по случая, който лежи и на бюрото на вътрешния министър Цветанов, както и на здравния министър.

В него подробно са описани раните и всички извършени манипулации по операцията, които спестяваме, заради лекарската тайна.

На 3 септември по становище на шефа на Клиниката по обща и оперативна хирургия доцент Валентин Иванов е взето решение пациентът да бъде превързан и изписан от болницата, като се явявава за смяна на превръзки и контролни прегледи.

Същият ден – на 3 септември – на шефът на Терапията проф. Красимир Иванов между 11.00 и 12.00 часа се обажда по мобилния телефон зам-директорът на ОДП – Варна Димитър Димитров.

„С когото ме беше запознал в болницата именно въпросния пациент”, казва шефът на Терапията. При обаждането си – зам-шефът на полицията пита професора: „Какво прави Юрката?", как е и може ли шефът на болницата да предаде на Юри да му се обади.

Проф. Иванов остава изумен от желанието на заместник – директора на ОДП – Варна да става посредник между него и Юрката, но се качва на шестия етаж и казва на Юри, че го търси Димитров. Шефът на Терапията заварва пациентът готов за изписване. Юри също изказва изненада, че Димитров не  се е обадил на него, след като му знае телефона, а търси професора. Пред проф. Иванов Юри набира телефона на зам-директора на ОДП – Варна и двамата разговарят.

Само след 15-30 минути в болницата нахлуват полицаи като в екшън филм.

Те искат цялата документация около операцията на Йордан Димов. След още половин час шефът на хирургията и още лекари пък са привикани да дават обяснения във Второ полицейско управление. Униформен „кани” и шефът на Терапията също „за справка” във Второ РПУ.

Мръсната игричка п родължава като малко по-късно пак заместник директора на полицията Димитров се обажда на проф. Иванов и му казва, че Юри не отговарял на телефона си и не можели да го открият. Ченгето прави нещо повече – кара професорът той да търси Юрката – „да се обадел на шефа на ОДП – Варна комисар Митко Димитров”. Заместникът на полицията дори отсича, че комисар Димитров „бил толкова бесен, че щял да се обади на премиера”.

След 20 минути Юри САМ  отива в Дирекцията на МВР. Професор Иванов се обажда на комисар Димитров и го пита дали пациентът е при тях, а Димитров отвръща: „Да, при мен е, всичко е наред”.

На 5 септември шефът на ОДП – Варна отново звъни на проф. Иванов за да го пита какво е здравословното състояие на Йордан Димов.

Професорът нарежда на д-р Колев да се обади на комисаря и подробно да го информира.

От цялото безумно „активно мероприятие” и „ювелирна дейност” на шефовете на Варненската вътрешна дирекция на МВР остава пълна загадка:

- какво е нарушено във Варненската терапия относно случая „Йордан Димов”, след като цялата документация по приемането му и извършените манипулации са надлежно и перфектно изготвени? И никой не го е крил, защото никой не го търси!

- Лицето не се е крило, подписло е надлежните документи, където е описано, че е с „огнестрелна рана”.В лечението му са участвали редица лекари и медицински сестри.

- Йордан Димов изобщо не се е крил, нито пък някой го е търсил! ЕДВА на 3 септември – ПЕТ ДНИ след прострелването „топ” ченгетата от ръководството на ОДП – Варна почват да звънят по телефона на проф. Иванов. Очевидно дочули за инцидента, те вече скалъпват "активното мероприятие" срещу проф. Иванов.

- Кой излъга Цветанов, че Юрката е издирван, след като той САМ отива в Дирекцията на полицията и е пуснат от там свободно, защото никой няма претенции към него? На всичкото отгоре комисар Димитров сам казва на проф. Иванов да продължават да полагат грижи за него.

- Юридически няма никакви нарушения в дейността по случая на Болница „Света Марина”.

- Открит остава въпроса защо служители на МВР търсят чрез професора контакт с Юрката, при положение, че разполагат с номера на мобилния му телефон? Не е ли това точно врътката за „активното мероприятие”, което се замисля в движение, за да бъде омаскарен шефа на Терапията за сметка на интересите на пробити и крадливи протежета на ГЕРБ, които искат да я овладеят с помощта на полицията?

- Абсолютно абсурдно е и, че след като на 3 септември в 11,30 часа Йордан Димов се свързва лично по телефона със зам-директора на ОДП – Варна, после ченгето иска да вмени впоследствие задължения на проф. Иванов сам да издирва пациентът за да се яви в ОДП – Варна?!

Случаят показва единствено как с полицейски манипулации се разчистват интереси на кръгове, близки до ГЕРБ, които искат да овладеят наготово болницата „Света Марина”.

За целта е подведен и вътрешния министър Цветанов от „достойния си офицер”. Естествено, най-набутан е премиерът Бойко Борисов, който подведен пък от Цветанов прави резолюция на здравната министърка да освободи веднага шефа на Терапията.

Здравният министър е наясно, че няма никакво нарушение от страна на проф. Иванов, но очевидно днес е така – с мръсни, некадърни активни мероприятия се разкарват неудобните. Като няма други аргументи, полицията с поръчките е насреща.

Във Варна за пореден път комисар Митко Димитров некадърно прави опит да „просне по очи” поредната мишена, за сметка на корумпирани протежета на ГЕРБ.

Комисарят до този момент след поредица от шокиращи гафове трябваше отдавна да бъде уволнен. Цветанов го ползва обаче като кукла на конци.

Ако и този път тази мръсотия успее, ще означава само едно – НЯМА подведени. Те просто са в един кюп и всеки, който не могат да смажат по друг начин, го правят чрез МВР и полицията.

Веселина Томова  / http://www.afera.bg

 


Сходни връзки

Ченге №1 на Варна престъпно подведе Цветанов, заради комплот срещу шефа на Терапията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди