изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:58 EEST
БОЙКО БОРИСОВ ДАДЕ ВИСОКА ОЦЕНКА НА УЧЕНИЕТО В ШАБЛА    
Новини Премиерът Бойко Борисов даде висока оценка на учението с бойни стрелби на зенитния полигон в Шабла. Той присъства на заключителния етап, заедно с военния министър Аню Ангелов. За първи път в учението участва и ракетна бригада от състава на Военно-въздушните сили на Сърбия.

“Нашите зенитчици се справиха отлично и поразиха мишените. Много е добре, че можахме да помогнем в подготовката на нашите съседи и да им помогнем да влязат и в НАТО. Не ме притеснява намалената численост на армията. Кога числеността е била определяща в съвременния бой? Вие видяхте какво се случи с ракетните установки, с по-малко хора и с по-висока квалификация” - каза Бойко Борисов.

Той подчерта, че приоритет са ни магистралите, образованието на хората и социалните дейности.

 

 

„Все по-малко българи работят, а все повече харчат. Когато успеем да възстановим държавата, тогава ще започнем да даваме пари за подводния флот” - заяви Борисов, попитан дали не е жалко, че подводният ни флот с такава история остава без арсенал.

Премиерът бе посрещнат от отряди на ВВС, ВМС и сухопътни войски. След като поздрави бойците, в продължение на 45 минути Бойко Борисов наблюдава стрелба ракета по ракета. Силният вятър, който стигна 10 - 15 м/сек, посока североизток - изток, както и ниската слоеста облачност, принудиха военните да се съобразят с лошото време и леко да променят предварителната организация.

 

 

От земята бяха изстреляни мишените-ракети “Волхов”, които стигат височина до 14 км и дължина - до 17 км, във въздуха се взривяваха, след което мишената се унищожаваше с ракети “Нева”, “Куб”, “Оса” и “Стрела”.

В Шабла министър-председателят съобщи, че очаква решение за комодор Гагашев.

 

 

„Дали сме кандидатура за шеф на служба “Военна информация” към МО, която е добра и се надявам президентът да вземе решение. Комодор Валентин Гагашев е добър офицер и е награждаван от президента. Ние носим цялата отговорност и няма как да правим компромис. Очаквам да решим този проблем до 17 септември, когато е Консултативният съвет при президента” - каза Борисов.

 

 

Военният министър Аню Ангелов каза, че самолетите МИГ-21 излизат от въоръжение и трябва да се търси нов многоцелеви изтребител.

Бойните стрелби на подразделения за противовъздушна отбрана от въоръжените сили на България и на Сърбия се проведоха от 7 до 10 септември на зенитния полигон на ВВС - Шабла. НДТ

 


Сходни връзки

БОЙКО БОРИСОВ ДАДЕ ВИСОКА ОЦЕНКА НА УЧЕНИЕТО В ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди