изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:33 EEST
Васил Михайлов: Престъплението на брат ми е, че си потърси парите    
Общество

Не мисля, че става въпрос за грешка в случая с обвиненията в лихварство срещу заместник-окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов, защото съм страшно подтиснат от това, което пише в медиите, заяви в предаването "Неделя 150" неговият брат Васил Михайлов по повод проведената в петък акция, при която полиция нахлу в дома му. "Хора, които не познават брат ми, изсипват такива помии, че просто това са абсурдни неща и тези "грешки" за мен не са никакви грешки", каза Михайлов.



Според него написаното във вестниците не може да се приеме за един сериозен човек. "Просто моралът, възпитанието, образованието не биха му позволили да се занимава с такива неща, в които е обвинен", твърди братът на заместник-прокурора. Той е уважаван човек, който е отдал времето, психиката и нервите си на работата и се изявява като пълен професионалист, което също може би дразни някои хора, добави той.

Човекът, който стои в основата на обвинението срещу брат ми, е майстор, който той нае за ремонт, посочи Васил Михайлов. "Познанството им е от много дълги години. Брат ми му имаше такова доверие, че даже той имаше ключ от апартамента му, в който той работеше. Така го е защитавал, дори и пред мен. Аз съм му казвал: "Бисере, този човек мисля, че в цените те лъже, материалите, които купува, не са тези, за които ти ги представя". "Не, той е абсолютно точен, той е абсолютно коректен" и т. н. И така му влезе под кожата дълги години, 10. Станаха семейни приятели", обясни той. Според него брат му му е поискал пари преди Нова година. "Естествено, зададох въпроса: "За какво са ти, такава крупна сума?". Той каза: "Калинчо вече разширява бизнеса си и иска да участва в някакъв конкурс за еднофамилни къщи, които ще строят в Батак. За целта ... изискването конкурсното е да внесе гаранция от 20 000 лв., че е състоятелен да участва на този конкурс с други фирми". Брат ми, естествено, тогава му отказал, защото не може, не можахме, аз нямах такива средства да му услужа. Говореше се за около месец-два, т. е. период 2 месеца, през които се състои конкурса и ако не се спечели от неговата фирма, парите, естествено, се връщат, те са като депозит. Въпреки моите увещания, че мисля, че не са сериозни нещата, той намери пари от негови приятели, мисля, че трима човека. Събра сумата, за да докаже за пореден път лоялността си и уважението си към този човек, който му беше майстор ... Историята, за да му помага, той я представи така: "Помогни ми в живота да не съм повече майстор. Искам фирмата ми да тръгне напред, съпругата ми е бременна, искам да имам по-голямо жилище за второто си дете" и т. н. Техните взаимоотношения винаги са били само и единствено човешки, никакви финансови взаимоотношения. Това беше първото им финансово взаимоотношение, което имаха, и Калин - той не е знаел брат ми, че той е бил много дълъг борчлия на много хора, в момента са води дознание в пернишката прокуратура и следствие, вече набъбват хората на над 10-12 човека, цифрата става вече 150-160 000 лв. измамени хора. Брат ми, понеже му има доверие и не знае за тези неща, направи този жест с унижението да търси пари заради този човек и в крайна сметка какво се получи? Като видя, че не може да му се върне сумата, той се укри и го оклевети. На брат ми "престъплението" е следното - че си потърси парите, т. е. той нямаше откъде да връща тези пари на хората, от които ги е взел и, естествено, отиде при човека, на който ги е дал. Обаче този човек вече липсваше", разказа той.

Това беше един кошмар, за който не искам да си спомням, заяви Васил Михайлов за акцията, при която полицаи нахлуха в дома му. "Такова нещо не пожелавам на никого да изживее", категоричен бе той и добави, че по същото време брат му е бил арестуван. "Говорим за 09,00 часа на 9-ти септември. Позвънява ми се на вратата. Аз мислех, че търсят дъщеря ми, понеже по това време я търсят нея, малката ми дъщеричка, да играят. Отварям вратата, както нали, сънит, бях по слипове. Отвсякъде имаше маскирани полицаи. "Направи 5 крачки напред, 6 наляво!" и т. н. "Обърни се с гръб!", сложиха ми белезници, подпряха ме на оградата вън, на улицата и там съм прекарал може би 10-15 минути, без да знам за какво става дума", описа ситуацията той. Обвинение срещу мен няма, а срещу брат ми, добави потърпевшият. На въпроса как е формулирано той отговори "заплаха за убийство". "Прочетох в определението на Софийски градски съд "Да се направи претърсване по повод заплаха за убийство", посочи Васил Михайлов и потвърди, че това става по показанията на Ирина Лекова.

Страшно подтиснат съм с каква лека ръка се изсипват такива обвинения за човек, когото хората, написали такива неща, вероятно не познавата и изобщо не са го виждали, сподели той. "Аз съм просто съсипан психически. Не си обяснявам по никакъв начин как може да се случи това в една европейска страна", каза още братът на заместник-прокурора. Според него Бисер Михайлов се въздържа от всякакви изявления пред медиите, защото в момента е обвиняем.

Притеснен съм за здравето на голямата ми дъщеря, посочи той. "Тя е с много тежко психическо разстройство. Сега съм във връзка с един психотерапевт, ще потърся аналитик, сутринта в понеделник ще я заведа и на психиатър. Не може да спи, спи при майка си - представете си, 18-годишно момиче - буди се, ... вика "Тате, страх ме е просто да си отворя стаята!", каза още Васил Михайлов. 

Откога започва кариерата на заместник-окръжния прокурор на Перник, имал ли е брат му заложна къща и съдебно минало, откога е обявен за национално издирване Калин Леков, какво е обяснението на брата на заместник-прокурора на Перник за откритите у него записи на заповед и голямата сума пари, ще му бъде ли предявено обвинение от комисията "Кушлев", доказуема ли е според него тезата срещу Бисер Михайлов за заплаха за убийство , какво имущество притежава, заплашвал ли е, че ще се жалва в Страсбург и колко души са влезли при ареста в дома му можете да чуете в звуковия файл с интервюто с Васил Михайлов.

http://bnr.bg

 


Сходни връзки

Васил Михайлов: Престъплението на брат ми е, че си потърси парите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди