изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:36 EEST
Сериен изнасилвач вилнее в Слънчев бряг    
Новини Сериен изнасилвач е вдигнал на крак полицията в Несебър и Бургас от два месеца, пише в. "ШОУ". Досега имало регистрирани над 20 случая на сексуално насилие в курорта над чужденки през това лято по идентичен начин.Те били намирани в безпомощно състояние в района на по-отдалечените плажни алеи в началото на курорта. Всичките жертви били упоени и неадекватни . Изследванията показвали ,че пострадалите жени били упоявани с много силен хлороформ . Те изпадали в безсъзнание от 2 до 4 часа в зависимост от това как понасят упойващото вещество.



Най-често били намирани от други хора, минаващи край алеите или плажната ивица, където били оставяни. Те не помнели нищо от действията на своя насилник. Сексуалният акт бил констатиран по-късно от медицинско лице. Друга интересна подробност била ,че нападателят не упражнявал физическо насилие към тях – не ги малтретирал, не късал друхите, нито пък нанасял телесни повреди. Просто издебвал жертвата си, прилепял пред устата и носа й кърпа с хлороформ и след това извършвал половия акт. Най-странното от всичко било, че всички жени били намирани само по бельо, а дрехите били внимателно подредени край тях. Жертвите не си спомняли почти нищо от мъжа, който ги е нападал. Някои от тях все пак споделяли ,че имат смътни спомени за неособено едър мъж на трудно определима възраст. Физиката му била по-скоро невзрачна. Всичките нападнати жени без изключение били чужденки.

Възрастта им била от 19 до 35 години.

Имало и блондинки, и брюнетки .И миньончета, и по-едри жени.

Полицията веднага изготвила психопортрет на мистериозния насилник. До този момент съзнателно случаите не били описвани в полицейските хроники. Целта била да не се всява паника и да не се влияе върху туристите в комплекса. Несебърските полицаи извикали на помощ криминални експерти от ОДП-Бургас , както и психолози, които да създадат поведенчески модел на въпросния мъж. Било значително увеличено полицейското присъствие в нощните часове в районите, където били намирани насилените жени. Въпреки това обаче насилникът продължил да им се изплъзва, а случаите с нападнатите чужденки продължили. От полицията вече били на косъм да обяват случая и да потърсят съдействие от гражданите. Отново обаче икономическите съображения спрели тези намерения.

За случаите се разбрало в София и историята стигнала дори до министър Цветан Цветанов. Той заповядал решителни действия и изпратил помощ в лицето на двама водещи столични експерти , които от години се занимат с изнасилвания и психари. Издриването на насилника продължило с удвоени усилия.Той явно е забелязал повишеното внамание на полцицаите, защото за около две седмици не бил регистиран нито един случай на нападната жена. Преди 10 дни обаче подновил нападенията.

Първо била намерена 23-годишна германка в запустял строеж в задната част на комплекса, а два дни по-късно и 26-годишна рускиня отново в този район. Това означавало, че насилникът е сменил територията си. Означавало обаче и че бил явно интелигентен и съобразителен човек, който забелязал, че го търсят вече усилено и е решил да смени територията си. Начинът на действие обаче бил същият. Упоени чужденки, които не помнят нищо и без да са открити по тях следи от по-брутални действия освен извършения сексуален акт.

Криминалните психолози потърсили други аналогични случаи в страната. Такива обаче нямало. Крими експертите се чудели и защо насилникът предпочита да прави секс с жертвите си, когато те са в безсъзнание. Накрая се стигнало до заключен, че става въпрос за

мъж около 30-те, слаб физическ, с комплекси относно външността си.

Той бил явно с високо ниво на интелигентност, но в обществото със сигурност се държал свито и стеснително. Според полицейските психолози не е изключено насилникът да има и някакъв белег по лицето или по тялото, от който да се срамува . В детството си явно е живял дълго време в изолация и е получавал подигравки. Не се е ползвал и с вниманието на нежния пол. Дълго потисканите комплекси и психологически стрес е избил в този тип поведение. Така мъжът се чувствал значим и пълноценен. Според експертите няма опасност поне за сега поведението му да стане по-брутално и опасно. Със сигурност обаче той ще продължи, смятат психолозите .

Няма яснота дали мъжът е от региона, или е дошъл от вътрешността на страната. Във всички РПУ-та в България разполагат с психологическия портрет на насилника и с неговата предполагаема външност. В Несебър, Бургас и Поморие пък униформените са на бойна нога.

Местни медии са успели да стигнат до случая преди близо две седмици.Те обаче са спирали статиите, след като от бургаската полиция са ги помолили да не раздухват нещата поне докато не мине активният сезон. Така издирването на серийния изнасилвач продължава вече два месеца , но той успява да се изплъзне от полицията.

Бургас, Петър АНГЕЛОВ / http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Сериен изнасилвач вилнее в Слънчев бряг | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди