изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:34 EET
Интриги с Октопода    
НовиниИнтриги от килията на Октопода презвеха медиите вчера. Тайни обаждания, мистериозни приятели и слухове за побой се завъртяха около Алексей Петров и заради тях телефоните на властта прегряха. Интригата започна в петък вечер с анонимно обаждане до Иванка Славчева, инициатор на гражданското движение "Истината за Алексей Петров". Дамата получила съобщение от мъж, представящ се за колега на Петров.

 По телефона той казал: "Вие ли сте Иванка Славчева? Обажда се един колега на Алексей Петров. Предадена е голяма сума пари за неговото ликвидиране. Намерете начин това да стигне до него. Аз ще ви потърся пак." Още в събота сутрин Славчева пуснала жалба в РДВР-Плевен, като дала номера на телефона си, за да го проверят полицаите. От МВР потвърдиха, че сигнал има, но по случая разследващите още работят.
Часове по късно на репортер на "Стандарт" също се обади мъж, представящ се за колега на бившия съветник в ДАНС. По телефона той предаде послание от Алексей Петров: "Като изляза от килията, след мен вървят двама. Страх ме е да не бе убият, кажи го на медиите." В неделя сутринта последва второ обаждане: "Искам да ви кажа, че Алексей е бил пребит в затвора." Шефът на Агенцията за изпълнение на наказанията Петър Василев обаче отрече категорично информацията. "Пишете каквото искате, но такова нещо няма", заяви Василев. Час по-късно мистериозният мъж отново се обади, като заяви, че Алексей Петров ще се покаже на прозореца на четвъртия етаж на затворническата болница, за да бъде сниман. Около 18,15 часа вчера мъж в син спортен екип се показа на прозореца на затвора (виж снимката - бел. ред.). Минути по-рано пред входа на затвора пристигна адвокатката на Петров - Румяна Радкова, заедно с приятелката му Мариана. Тя пристигнала по спешност в затвора, след като Петров поискал да му донесат лекарства, защото сърцето му прескачало. В същото време от затвора отрекоха Петров е да бил пребит. Според дежурната лекарка на затвора бившият съветник колабирал два пъти сутринта, като при единия припадък паднал от леглото и си ожулил носа. "Петров подписа декларация, че върху него не е оказвано физическо насилие", обясни още докторката.
Слухове в затвора пък твърдят, че за побой над Петров са платени отвън 50 000 евро. Поръчката била бившият съветник да бъде осакатен. Заради слуховете в събота вечерта ръководството на затвора е назначило проверка по случая. До късно снощи нито МВР, нито от правосъдното министерство коментираха мистерията около Петров.
Димитър Илиев

http://paper.standartnews.com

 


Сходни връзки

Интриги с Октопода | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди