изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:13 EET
Медведев подхвана Лужков след срещата с Бойко Борисов    
КоментариИ все пак – Борисов все още е в играта с руснаците! Нищо че Путин му дава нишан с отсъствието си. Путин ли не разбира, че „царе” като Т.Ж. и Симеон няма да работят със случайна управленска „надежда”. Лошото за Борисов е, че прословутото руско търпение все някога се изчерпва, докато босовете там чакат РЕЗУЛТАТИ.

Историческата дата 9 септември ще остане паметна за монтажистите в НТВ. По ирония на съдбата старата тв цитадела на Гусински, бившата дружка на легендарния московски кмет Юрий Лужков, се превърна в залпова установка за канонадата срещу него, разпоредена от щаба на Медведев. Босът е все същият: знакова фигура като Глеб Павловский. Точно Павловский бе човекът, който беше креативната сила на първата „команда” на Путин. „Тандемът” все още фунционира – Питер разнищва Москва...

По това време Лужок бе рамо до рамо с нашия премиер. Комплекс „Радуга” е гордост на правителството на Москва. Нашите вече привиждаха камчийска пиар балада. Не би. Кой да припомни на ентусиазираните пърхащи създания с микрофончета в ръка, че месеци наред се раздуваше как Путин щял бил да дойде на 9 септември за откриването на комплекса.

След неговите активности по пожарите на 9 и 10 август писахме, че тази тромпетно-медийна визита виси отвсякъде. Сега тишината е потресаваща. Медийните слугинки не искат да си спомнят за чупките в кръста. НямаШЕ как Путин да се свърже пиарно с Лужков точно в този момент. Не и след скандалната му отпуска в Тирол и подир евакуацията на пчелите му край Калуга. Медовой спас – ха-ха-ха...

Атаката по Лужков си върви от май-юни 2009 г. След като аверът му Телман Исмаилов откри мегакомплекса „Мардан” в Анталия. И влезе в полезрението на Путин. (И на Илхам Рахимов) Всъщност след кацането на позлатения му самолет в Ница, той бе обречен пред Путин. Особено след като Mi-6 „зарадва” съответния отдел на СВР на Путин с данните за него.

А планинският евреин Телман от култовото село Красная слобода беше приемникът на Гусински (също с верни хора и във Варна преди години – контейнерите...) в „тила” на Лужков. И Путин удари чрез Сергей Мещеряков, неговата острилка в тима на чекистите, икономическата база на Телман – китайското карго на Черкизовския пазар, обявяван през годините за държава в държавата. Агонията на Лужок бе предизвестена...(Дънката дали си е представял подобни мащаби – 600 000 контейнера..?)

Тази година Лужков сам стартира началото на края. Не може Путин да си позволи неговият „назначенец” – Лужков не беше избран през юни 2007 г., а бе назначен за четири години с указ на президента Путин, да минава „чертата”. Медведев и Путин се разделиха през август с по десет процента от рейтинга си. Лужков се кефеше на кристалния въздух в Тирол, докато неговите московчани измираха като мухи под смога от пожарите. И като се върна се загрижи за пчелите си – евакуира ги, защото „чувствали дискомфорт”. Нагло, нали?!

Така започналият с „Оргкомитет” и търговете за жилища през 1991 г. Лужков, рискува да завърши 20 години по-късно с организирана очерняща го медийна кампания. НТВ атакува с безцеремонна откровеност – „ЧП расследование”. Извънредността на Поръчката говори сама за себе си. Доренко и Жириновски само това чакаха. Жириновски протръби, че предстои арест на Лужок! Демек може да го проснат „по очи”.

Е, това вече е литературка – поне засега... Неуспелият „приемник” на Елцин Лужков доста се е „гушкал” с хората на Путин, за да се очаква, че толкова лесно ще го похарчи Главният Стопанин на Русия. Но Виктор Коробченко от апарата, и вездесъщата Наталия Тимакова от пресслужбата му, били на нокти през уикенда, доверяват наши приятели в Москва, въртяли бизнес през годините и от Варна.

Как иначе – на 10 и 11 септември профитата от НТВ забиха остро с „компромата” – „Дело в кепке”. (Човекът с каскета дали не напомня на Бойко Борисов за неговия пръв „патрон” – Т.Ж.?!) Екипът, изпълнил поръчката срещу Лукашенко, погна и Лужков. Това дава основание да се спекулира яко в Москва, че „тандемът” играе заедно по Лужок. И никакъв клин засега не могат да вбият „милиционерите” зад него, целещи се по „тандема” Путин и Медведев.

Сега на дневен ред ще бъдат всички „системи” и „структури” на Семейството. На прицел са дачите, парцелите, милиардите в зелено, поделяни семейно. След Телман ще дойде ред на Евтушенков и Новицкий. Икономиката на кмета ще бъде разбита. Ще го направят „персонален пенсионер”, който, за разлика от Хрушчов, се е погрижил и сам за спешъл пенсията си. Лужок си отива, не съвсем, не съвсем...   

Руската група „Пепел” (!) вече забива парчета, които го „възпяват” в една особена светлина. И за разлика от 50-годишнината на Телман (но не Ернст, ах!) през 2006 г., когато „човекът с каскета” обяви планинския евреин за „наш брат”, сега нещата стоят доста различно. „Московският модел” не е актуален. Телман е нарочен, защото правел „пир по време на чума” и изнасял капитали зад граница – алфата и омегата на борбата на Путин за спасяването на Русия, ех.

Никой не оспорва деловите качества на Лужков, който, заедно с почти митичния Ресин бе обявен едва ли не за наследник на Строителя на Ню Йорк Моузес. Но винаги така става, когато някой не се усети кога да спре. Или пък някоя като Елена Батурина го вкара в „дискомфорт”. Стоп. На това място трябва вероятно да вметнем, че тя пък е близка с Лариса Алекперова и Таня Богданчикова (сваленият бос на „Роснефт” се готвят да го възмездят УЖ с министерски пост). Вагит Алекперов пък все още държал, научаваме, на Валентин Златев. Той пък не е ли най-важният човек на Бойко Борисов? Какво излиза – преплетките са много яки май.

Само дето едва ли трябваше Бойко Борисов да реди едри лафове за многогодишната си близост с Лужков пред ефирни репортерки. Не за друго – дори босовете им нямат минималния бекграунд и актуалната информация, за да вдянат защо Лужок все още контролира туристическите потоци на руснаците към Черноморието. Но това беше последният му сезон. Лужков е минало.

Край Путин и Медведев се оформи глутница млади вълци, които се надяват да бъдат в Играта през следващите два мандата. Путин ще ги менка, ако е жив и здрав. Медведев вече внимава за Шувалов. Ако Борисов иска два успешни президентски мандата, едва ли трябва да разчита само на „инфото” на такива усърдни читатели на „сводки” като Кирчо Киров, който, обзалагаме се, дори не беше чувал името на Путин в края на 1996 г.

И все пак – Борисов все още е в играта с руснаците! Нищо че Путин му дава нишан с отсъствието си. Путин ли не разбира, че „царе” като Т.Ж. и Симеон няма да работят със случайна управленска „надежда”. Лошото за Борисов е, че прословутото руско търпение все някога се изчерпва, докато босовете там чакат РЕЗУЛТАТИ.

 

www.versia.bg

 


Сходни връзки

Медведев подхвана Лужков след срещата с Бойко Борисов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.30 секунди