изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:38 EEST
МЗХ ЩЕ ПОИСКА ПО-ГОЛЕМИ КОМПЕНСАЦИИ ЗА АГРОЕКОЛОГИЯ    
НовиниПо-високи нива на компенсаторните плащания за получателите на субсидии по Мярка 214 „Агроекологични плащания” ще поиска от Европейската комисия Управляващият орган на Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г. (ПРСР).

Нивата на подпомагане ще бъдат увеличени за всички направления и дейности по мярката, стана ясно по време на заседание на Постоянната работна група по ос 2 към Комитета по наблюдение на програмата. В работните групи към Комитета по наблюдение са представени всички заинтересовани страни и те вземат решения по прилагане на мерките от ПРСР. Взетите от групите решения се обсъждат и гласуват от Комитета по наблюдение и предлагат за одобрение от ЕК.
От 418 на 633 евро за хектар се предвижда да се увеличават плащанията за биологичните трайни насаждения, лозя и маслодайна роза. За същите култури в преход към биологично производство компенсациите ще се увеличат от 505 на 735 евро на хектар. За биологичните ароматни и медицински растения субсидиите ще бъдат повишени от 267 на 324 евро на хектар, а ако тези култури са в преход – от 340 на 412 евро на хектар. За зеленчуците, включително култивирани гъби и картофи, увеличението на помощта по Мярка 214 „Агроекологични плащания” е от 356 на 407 евро на хектар за биологично производство, а за преход – от 483 на 552 евро на хектар.
Обсъдени бяха и възможностите за подпомагане на земеделските стопани, които отглеждат животните си по биологичен начин. Управляващият орган на ПРСР ще изготви проучване и анализ на потенциалните ползватели на субсидиите, с цел да се преценят резултатите от бъдещо включване на това направление по Мярка 214 „Агроекологични плащания”. 
 


Сходни връзки

МЗХ ЩЕ ПОИСКА ПО-ГОЛЕМИ КОМПЕНСАЦИИ ЗА АГРОЕКОЛОГИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди