изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:36 EEST
14 СЕПТЕМВРИ – ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА ПОЖАРНИКАРИТЕ    
НовиниС ДЕМОНСТРАЦИИ ОГНЕБОРЦИТЕ ПРИОБЩАВАТ ГРАЖДАНИТЕ

Датата на първия пожарникарски събор – 14 септември се чества като  Професионален празник на служителите от органите за пожарна безопасност и спасяване при МВР по Решение № 385/13.09.1995 г. на Министерския съвет. Дните от 13 до 19 септември се отбелязват като Седмица на пожарната безопасност. Акцент за огнеборците от Добричка област е провеждането на редица демонстративни мероприятия, чрез които да се приобщят гражданите към делото на огнеборците, съобщават от областната дирекция на МВР.
Вчера в РУ ”ПБС” в Балчик бе проведена среща с пожарникари–ветерани и представители на СМО. Среща с огнеборци ветерани бе проведена и в Генерал тошево. Днес от 10 часа започва ден на “отворените врати” в сградата на звеното "Противопожарна безопастност и спасяване” при Областната дирекция на МВР в Добрич. Посетителите ще могат да разгледат и музея, който се намира в сградата на звеното, да се запознаваят с историята и дейността на пожарникарите от областта. От 10.30 часа в Шабла ще се положат венци и цветя на паметната плоча на загиналия при изпълнение на служебния си дълг огнеборец от РУ ”ПБС” – Шабла – Тодор Георгиев Енчев.
Проявите от Седмицата на пожарната безопасност продължават на 15 септември от 15 часа, когато РУ ”ПБС” в Каварна организира среща с кмета на общината за обсъждане на проблеми по материално-техническото обезпечаване на районното управление, и необходимостта от оказване на съдействие от местната власт. В четвъртък І и ІІ РУ”ПБС” в Добрич ще проведат занятие за гасене на пожар, извършване на аварийно-спасителни работи и оказване на първа помощ на пострадали в “Калиакра” АД – Добрич. От 15,30ч. в спортната зала на СОУ “Христо Смирненски” в Крушари ще се проведе среща с отбора МПО “Млад огнеборец” и провеждане на  втория етап на кампанията за сформиране на нов противопожарен отряд, както и насрочване  дати на обучителни семинари. На 17 септември от 10 часа на полигона на пожарното управление в Тервел ще се проведе демонстративно занятие и среща с пожарникари–ветерани.
По традиция и тази година сред служителите от Противопожарна безопасност и спасяване се провежда доброволна дарителска кампания за подпомагане на децата на загиналите пожарникари във връзка с откриването на новата учебна година.

По време на Седмицата на пожарната безопасност районните служби “Пожарна безопасност и спасяване” обявяват “Дни на отворените врати”. До края на седмицата от 10 до 12 часа и от 13 до 15 часа във всяка РУ”ПБС” ще има дежурен служител, който ще приема обаждания или ще посреща граждани, които желаят да се запознаят с дейността на службата или имат въпроси, свързани с противопожарната безопасност.
-З "ПБС" при ОДМВР - Добрич обявява следните открити телефонни линии:
-З "ПБС", І РУ”ПБС” и ІІ РУ ”ПБС” Добрич–гр.Добрич, бул”25-ти септември” 72, тел.600849 или 658100, e-mail:dobrich_fire@dbv.bg  ;
-РУ ”ПБС” Тервел – гр.Тервел, ул.”Цар Иван-Асен-2”, 2, тел.05751/20 22 или 20 23;
-РУ ”ПБС” Крушари – с. Крушари, улица ” 9-ти септември” № 27 , тел. 05771/22 03;
-РУ”ПБС” Ген. Тошево– гр.Ген.Тошево, ул. “Д.Благоев” 6, тел.05731/22 34;
-РУ ”ПБС” Шабла – гр.Шабла ул. „Равно поле” № 5, код 05743 / 44-49, e-mail: pbsshabla@dbv.bg 
-РУ ”ПБС” Каварна, гр. Каварна, ул. “Добротица” № 38, тел. 0579/8 30 23,  E-mail: rspbznkavarna@mail.bg 
-РУ ”ПБС” Балчик – гр.Балчик, ул”Струма” 41, тел. 0579/7 22 29, e-mail: balchik_fire@dbv.bg  ;
-У ”ПБС” Кранево – Т.К.Албена (горна зона), тел. 0579/6 25 27
Служителите от “Пожарна безопасност и спасяване” при Областната дирекция на МВР - Добрич изказват своята благодарност на всички длъжностни лица и граждани, оказвали помощ на огнеборците при предотвратяването и гасенето на пожарите.
  Апелът на огнеборците към жителите и гостите на областта е в дните от 13 до 19 септември да бъде проявена още по-голяма загриженост, отговорност и бдителност при спазване на противопожарните  изисквания за пожарна безопасност.

 


Сходни връзки

14 СЕПТЕМВРИ – ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА ПОЖАРНИКАРИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди