изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:11 EEST
УВЕЛИЧАВА СЕ КОМПЕНСИРАНЕТО ЗА НЕОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНИ РАЙОНИ    
Новини

Управляващият орган  на Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г. (ПРСР) ще поиска от Европейската комисия значително увеличаване на нивата на компенсаторни плащания за земеделските стопани в необлагодетелствани райони.

 



Това предложение бе обсъдено и единодушно прието от участниците в Постоянната работна група по ос 2 към Комитета по наблюдение на ПРСР, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.
По Мярка 211 „Плащания на природни ограничения на фермери в планинските райони” Управляващият орган на ПРСР предлага за площите до 50 хектара размерът на компенсаторните плащания да се увеличи от 110 на 150 евро/ха. За площите до 100 хектара увеличението се предвижда да бъде от 50 на 110 евро/ха. За първи път се въвеждат компенсации и за земеделските стопани, които обработват над 100 хектара в необлагодетелствани райони. Досега по Мярка 211 за площите над 100 хектара не се получаваше субсидия. Управляващият орган на ПРСР предлага сега компенсацията да е в размер на 70 евро на хектар.
Повишаване на нивата на компенсаторни плащания се предвиждат и по Мярка 212 „Плащания на фермери в райони с ограничения, различни от планинските райони”. За площите до 50 хектара се предвижда компенсациите да се повишат от 50 на 80 евро за хектар. За площите до 100 хектара – от 20 на 40 евро за хектар. За първи път и по тази мярка се въвежда компенсиране на стопаните, които обработват площи над 100 хектара, като нивото на плащане е 20 евро на хектар. Усвояването по Мярка 211 „Плащания на природни ограничения на фермери в планинските райони” към момента, по данни на Държавен фонд „Земеделие”, е 18% от бюджета, а по Мярка 212 „Плащания на фермери в райони с ограничения, различни от планинските райони” – 31% от бюджета.
 


Сходни връзки

УВЕЛИЧАВА СЕ КОМПЕНСИРАНЕТО ЗА НЕОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНИ РАЙОНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди