изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:09 EEST
Премиерът набързо разписа няколко уволнения    
Новини

Който допусне грешка, бива отстранен от поста, който заема. Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като обяви няколко ключови кадрови промени.



Двама заместник-председатели на Националния статистически институт са уволнени с решение на Министерския съвет днес, съобщи пред журналисти премиерът Бойко Борисов. По думите му причината за това е скандалът с пробното преброяване, при което във формулярите бяха заложени некоректни формулировки на етническия произход на гражданите.

Освободените зам.-председатели са Мустафа Зинал Хасан и Галина Миткова Гойчева-Лукарска. Договорите и на двамата се прекратяват предсрочно, считано от 10 септември, след като те самите са подали молби за освобождаване с готовност да поемат отговорност за създалото се напрежение, се казва в съобщение на НСИ.
Мотивите за тяхното освобождаване са слабости в работата на ресорите демографска и социална статистика и информационна и комуникационна техника (направление, отговорно за електронното преброяване).

Премиерът съобщи още, че от Министерството на здравеопазването е поискано да бъде освободен директорът на дирекция, който си е позволил на ведомствена бланка да препише техническите изисквания за апаратура, отговаряща само на една марка при обявена обществена поръчка. Вината за скандала пое Лидия Георгиева – директорът, отговарящ за европейските проекти в здравното министерство, съобщи bTV.

Разследване на bTV показва как служител на световен производител на медицинска техника диктува на МЗ точно с каква техника за десетки милиони левове трябва да се оборудват българските болници.

Борисов обяви, че е освободен и директорът на варненската болница "Света Марина" проф. Красимир Иванов заради укриване на прострелян, който представлявал интерес за органите на реда.

Едва след обаждане на вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов от болницата обявили, че пациентът е при тях.

"Няма закон, по който лекарите веднага трябва да съобщават на полицията за прострелян пациент", коментира вчера проф. Иванов, цитиран от в. "24 часа", и добави, че няма как да укрие прострелян в болница с 1000 души персонал.

Самият прострелян - Йордан Димов-Юрката, първоначално е закаран ранен в долната част на корема в бургаска болница, където обработили раната. Инцидентът е станал в дискотека в Слънчев бряг. Впоследствие той отпътувал за Варна. Стрелбата се разследва от полицията в Несебър.  ДИР.БГ

 


Сходни връзки

Премиерът набързо разписа няколко уволнения | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Премиерът набързо разписа няколко уволнения
Автор: Anonymous да 2010-09-15 @ 09:26 EEST

Така накрая ши остани само Той! Другите всички са грешни...

Аз много искам да доживея момента в който този човек ще го пенсионират от властта. Според мен такива саполи ще има само когато, идващият след него с тиха стъпка, Волен Сидеров бъде пенсиониран прогресивните маси. Но и тогава няма да е същото, защото вероятно по него време ще има и доста кафяво вещество и съответни миризми на селски клозет. ;-) 

Премиерът набързо разписа няколко уволнения
Автор: Anonymous да 2010-09-15 @ 10:25 EEST

Вразуме те се бе управляващи, ако за всеки прострелян уволнявате кадърни професори то няма да останат кадържи доктори в България. Гонете сутеньорите, проститутките, бандитите агистрални, самите ваши подкупни полицаи, митничари. Боже пази България !


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди