изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:16 EET
33-ГОДИШЕН ОТ С. ПОДСЛОН ДАДЕ СЪГЛАСИЕ ДА БЪДЕ ПРЕДАДЕН НА РУМЪНСКИТЕ ВЛАСТИ    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд разпореди да бъдат събрани допълнителни доказателства по делото, образувано по искането на румънските власти да им бъде предаден 33-годишният Асен Т. Д. от с. Подслон, община Ген. Тошево.

Срещу него е издадена Европейска заповед за арест от Районен съд Мангалия, който го издирва, за да изтърпи наказание 9 месеца лишаване от свобода. Асен Д. е осъден през 2003 г. за две престъпления – незаконно преминаване на държавната граница на Република Румъния и за фалшива самоличност.

Днес той даде пред Добричкия окръжен съд доброволно съгласие да бъде предаден на румънските съдебни власти. Съдебният състав му разясни правото да оттегли съгласието си в тридневен срок, както и правото да се възползва от специална разпоредба на Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест, при която не може да бъде преследван в България за друго престъпление, извън това, посочено в Европейската заповед за арест.

Добричкият окръжен съд разпореди за следващото заседание по делото на 24.09.2010 г. да бъдат изискани: справка от Районен съд – Ген. Тошево, дали е платил глоба от 150 лв., наложена му през 2004 г., заедно с наказание от 1 година лишаване от свобода за това, че е излязъл незаконно от страната на 27.09.2003 г.; информация от Службата за изпълнение на наказанията и от Затвора Варна какво наказание изтърпява в момента и каква част е излежал; от кметство Добрич - удостоверение за идентичност на имената му.

Добричкият окръжен съд все още не е получил поисканите от румънския съд доказателства по делото – присъдата на Асен Д., текстовете от техния Наказателен кодекс, по които е осъден и гаранции, че ще може да упражни правото си на повторно разглеждане на делото в Румъния с негово участие.  

 

15.09.2010 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд     

 


Сходни връзки

33-ГОДИШЕН ОТ С. ПОДСЛОН ДАДЕ СЪГЛАСИЕ ДА БЪДЕ ПРЕДАДЕН НА РУМЪНСКИТЕ ВЛАСТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди