изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:25 EET
Ива Николова: ГЕРБ е пренаселен с мушмороци!    
Интервюта Хората на Волен Сидеров вършеха всевъзможни простотии спрямо мен, твърди устатата журналистка.Топжурналистката Ива Николова е сред най-компетентните наблюдатели в родното политическо пространство. Специално за читателите на “ШОУ” устатата дама, която не цепи басма никому, коментира новия политически сезон.



- Ива, според теб кои родни политици са скандалджии по нрав и по политическата природа? И от кого можем да очакваме “екшъни” през новия политически сезон?
- За съжаление в нашите политически сезони винаги има само един губещ – хората. Разпределението на ролите е такова, че скандалджии ще бъдат опозиционерите, най-вече от БСП. Те ще търсят всякакви начини да обнародват скандални действия на управляващите. Стартът на политическия сезон обаче показва и доста голяма степен на изнервеност и от страна на подкрепящите ГЕРБ партии – и песимистичните прогнози на Иван Костов, и изявленията на ген. Атанас Атанасов, и изостреният тон на Мартин Димитров.

Всичко това е ясен сигнал за доста напрежение в политическите им отношения, които могат да имат сериозни последствия след Нова година, защото тогава влизаме в предизборна ситуация.

Волен Сидеров ще вдига скандали на вербално ниво – т.е. без смисъл и без последствия, просто за да регистрира присъствие. Яне Янев също няма да остане длъжник на скандалите, но ефективността им зависи от това дали ще успее да възстанови парламентарната си група, както се закани. Нали сега разбирате как бавно и полека отново стигаме до „добрия стар” балансьор – ДПС. Ето на кого му предстои да извади коз от ръкава. И ако има нещо любопитно в предстоящия политически сезон, това е именно интригата около ДПС и неговото завръщане във властта.

- Непосредствено след като Бойко Борисов и ГЕРБ спечелиха изборите, в интервю за нас ти каза, че присъстваме на бал на дебютанти. Сега – година след като ГЕРБ пое управлението на страната, в какъв бал сме участници?
- На бала на лобистите, в който всевъзможни принцове и принцеси за един миг се превръщат в пепеляшки. Нито един сериозен анализатор никога не се е съмнявал, че една новозараждаща се политическа структура привлича най-вече конюнктурно настроени хора. Ако прегледате бившата партийна принадлежност на доста от най-изявените членове на ГЕРБ, ще видите, че

в миналото те са захвърляли партийни книжки

- в повечето случаи дори не на БСП, а на БКП, както и на СДС, и на НДСВ... Останалите са младоци, на които ако им зададете въпроса: „Каква политическа доктрина изповядва ГЕРБ?”, ще клепат насреща ви като мишки в трици. Натъкнах се на такива случаи в Габрово. Някои от членовете на ГЕРБ там дори пишат абревиатурата на партията с малки букви и накрая с „п” – сиреч, изобщо нямат представа къде членуват и какво означава това. Т.е. тези хора не са в ГЕРБ заради някакви свои убеждения, а просто по една чиста случайност са успели да хванат Господа за шлифера.

Убедена съм, че със същата енергичност ще го пуснат, когато това престане да им изнася. А лобистките скандали, които тресат управляващата партия от месеци насам, са най-голямото доказателство, че ГЕРБ е пренаселен с мушмороци, които плетат единствено личната си кошница и пет пари не дават за държавата. Учудвам се от обидната елементарност, която проявяват, въпреки разтърсващите СV-та на някои от тях. Както и от нетърпението им – не устискаха и година да спазват благоприличие...

ГЕРБ има само няколко лица, които демонстрират политическо поведение, и то не благодарение на тази своя способност, а на постовете, на които са поставени от Борисов – Цецка Цачева, Красимир Велчев, Искра Фидосова и... май свършиха. Доскоро беше и Лъчезар Иванов, но той откри сезона на пепеляшките и вече нищо не се чува за него. Както и останалите му „колеги” от миманса. Същото се отнася и за министрите с малки изключения. Т.е. тези хора нямат собствена стойност и не светят със собствена светлина, а просто отразяват отношението на лидера си към тях. Те нямат личен авторитет сред хората и никой от тях не би припарил до политическия “дансинг”, ако не е бил посочен от Бойко Борисов. В ГЕРБ титуляри няма, освен един – Бойко Борисов. Всички останали са на резервната скамейка, включително и овластените в момента.

И никой от тях не е политик – т.е. човек с убеждения, визия за развитието на държавата и готовност да ги брани независимо от конюнктурата. А най-жалкото е, че в това отношение това е един пропилян мандат, който няма да отгледа и възпита политици, както би трябвало да се случва с онези, които са във властта. За съжаление

първата политическа реколта на ГЕРБ е мъртвородена.

- Преди година ти критично отбеляза ,че новите депутати не знаят не само как да се обличат, нещо повече – при откриването на парламента ти забеляза нелепо нагиздени жени, като Цецка Цачева. Научиха ли се депутатите ни поне да се обличат нормално и прилично?
- Цецка Цачева е неспасяема в това отношение. Не зная къде ги намира тези костюмчета, но явно полага огромни усилия, защото аз не съм виждала никъде да продават такива. Може би сама си ги шие. А последното й перхидролно решение е направо убийствено.

Сашка Васева сигурно е заслабнала от завист.

- Оценката ти за старта на новия политически сезон? Кой е най-големият гаф и най-голямото недоразумение при старта му?
- От 20 г. всеки политически сезон започва по един и същ начин – опозицията вика: „Край, провалихте държавата”; управляващите отвръщат: „Добре, че сме ние, иначе нямаше да я има държавата”. Истината е, че нито едните, нито другите, са държавата. Това са хората, но тях никой не ги пита. В началото на този сезон обаче бе проявено известно новаторство в областта на абсурдите.

Не бяхме виждали премиер, който да обяснява отсъствието си от пленарната зала с това, че е бил в тоалетната, но да речем на Бойко това му е в стила. Обаче когато призова БСП да не резили ДПС, честна дума, дойде ми малко в повече. Общо взето оценката ми за старта на този политически сезон е олекване, възцаряване на някаква оперетност, има някаква нездрава веселящина в думите и реакциите и на управляващи, и на опозиция. А покрай това случайно да разбрахме каква е „Стратегия’2020” на България?

Не сме, разбира се. Само че Европа вече живее в 2020 г., докато ние сме на етап „Партизан за бой се стяга” и няма никакво съмнение, че колкото и да са почернели по скъпите курорти, някои от тези хора още не са слезли от мандрите и в главите им още кънтят залповете на „Аврора”.

- Лично Иван Костов и Мартин Димитров те номинираха за свой избраник за кандидат-кмет на Габрово и ти се включи в предизборната надпревара. В политическите централи се говори, че си получила доста удари под кръста по време на изборите. За какви удари става дума?

- Става дума за свинщините на „Атака”. В тази кампания те го играха лошите, а ГЕРБ – добрите, но всъщност си бяха едно неразривно цяло. „Атака” вършеше всевъзможни простотии спрямо мен – наричаха ме „софийска вещица” и лепяха разни гнусни стикери из града, завардваха ме късно вечер по улиците, защото аз се разхождах сама, наобикаляха ме с ръце на кръста и метални ланци по вратовете и ме предизвикваха.

Повечето от тях бяха непълнолетни, някои със замътнено от алкохол и други неща съзнание, но всички, от които зависеше спазването на закона в града, се правеха, че не забелязват това. Хората наказаха „Атака” за тези гадории и тя едва събра 3% в Габрово. Но, честно казано, изобщо не ми пукаше от тези хулигани. Не съм обидена и от това, че пред мен избраха човек без образование, без професия, без реализация и дори без габровски корен, но за сметка на това с известни странности като духа му например, който непрекъснато се разхождал до Индия – той твърди така. Заболя ме от предателства на хора около мен и тази болка няма да премине. Много лично ще бъде, ако сега ги посоча, макар да зная всяка тяхна стъпка.

Само ще кажа, че още от самото начало се опитваха да ме дискредитират, а впоследствие играха двойна игра или просто се потопиха на дъното. Но когато човек е предател, това е завинаги.

- Малко преди започването на политическия сезон министър Божидар Димитров ни определи като “шибан народ”. Ние, българите, шибан народ ли сме?
- Вижте, всеки изхожда от себе си. Божидар Димитров е една бройка от българския народ,

вероятно той е шибан във всички възможни значения на тази дума

и затова смята, че и останалите са като него. Но не споделям това негово мнение, защото той дори чисто антропологично доста се различава от характеристиките на българската нация. Ако изхожда от себе си обаче, Божидар Димитров има основания. Защото какъв е този човек, който е бил доносник, заради което не можа да оглави комисия в парламента, та се наложи да му измислят министерски пост; човек, който притичва от партия в партия в зависимост от конюнктурата; който се облажава от различните власти; който не е склонен да дебатира с колеги, а ги оскърбява по най-просташкия начин; който в крайна сметка злоупотребява с властовото си положение и класифицира гражданите с отвратителни определения? Ами, шибан човек е това. Шибана работа. Как иначе да го наречеш?

Eдно интервю на Мария ДРУМЕВА / http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Ива Николова: ГЕРБ е пренаселен с мушмороци! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди