изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:42 EEST
Наказание 8 месеца условно лишаване от свобода за перущенец, дал подкуп на полицай    
Ред и сигурностУсловно наказание от 8 месеца лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок наложи Добричкият окръжен съд на 36-годишния Емил Г. Б. от гр. Перущица, област Пловдив. Той бе признат за виновен, че на 19.02.2010 г. на ГКПП Кардам е предложил и дал облага – банкнота от 50 EUR на длъжностно лице – старши полицай там, за да

       

не извърши действие по служба – да не въведе в информационната система на МВР личните данни на съпругата му за установяване на мерки, ограничаващи я, да напуска пределите на Република България. Съдът му наложи глоба от 1000 лв. и отне в полза на държавата парите, обект на престъплението.

Добричкият окръжен съд разгледа делото в отсъствието на подсъдимия, но след като му бе назначен служебен защитник. Емил Б. не се яви и на първото съдебно заседание на 18.06.2010 г. По данни на ОД на МВР – Добрич, той е напуснал страната на 27.07.2010 г.

Обвинителният акт посочва, че Емил Б. и съпругата му работили в Белгия, докато през юни 2009 г. жената била депортирана, след като била заловена да работи нелегално там. Във връзка с нарушението на законодателството на Кралство Белгия  МВР й е наложило принудителна административна мярка „да не се разрешава напускане на страната, и да не се издават паспорти и заместващи ги документи”.

Емил Б. и съпругата му намали работа в България и решили отново да заминат за Белгия. На 16.02.2010 г. те опитали да преминат с микробус ГКПП Русе, но при извършената проверка било установена ограничителната мярка и жената не била допусната да напусне пределите на България. Емил Б. се уговорил да пътуват със свой познат, който тръгвал за Полша. На 19.02.2010 г. семейството пристигнало на ГКПП Кардам с още двама души. Дежурният на смяна старши полицай поискал документите на пътниците в лекия автомобил, както и да отворят багажника. Емил излязъл от колата, отворил багажника, казал на полицая, че жена му няма право да пътува в чужбина и предложил на длъжностното лице пари, за да я пусне да премине границата. Старшият полицай разпоредил да преместят колата в страни, извършил необходимите проверки и докладвал на командира на отделението за установеното. Полицаят повикал Емил Б. да му обясни, че съпругата му няма да бъде пропусната и ще й бъде съставен акт. Преди това обаче подсъдимият направил опит да пъхне в джоба на якето му сгъната банкнота. Полицаят се дръпнал, а 50 EUR  паднали на земята. Емил Б. бил арестуван и е дал пред съдия подробни обяснения за инцидента.

Днес обвинението пледира, че престъплението е извършено с пряк умисъл и посочи, че Емил Б. умишлено е напуснал страната, за да избегне последствията на присъдата.  Защитата обясни деянието като инцидентно хрумване и помоли за условно наказание. 

Присъдата на Добричкия окръжен съд може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен срок.

 

16.09.2010 г.                                   Пресслужба Добрички окръжен съд   

 


Сходни връзки

Наказание 8 месеца условно лишаване от свобода за перущенец, дал подкуп на полицай | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди