изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:26 EEST
Международeн фестивал "Панаир на куклите 2010"    
Култура С постановката Love Dolls на Куклен Театър Любляна, Словения в театър София бе открит Международният фестивал Панаир на куклите 2010.

От 17 до 22 септември тази година за шести поредн път София ще бъде домакин на Международния фестивал Панаир на куклите 2010. Тази година във фестивала ще участват 30 театрални трупи от страната и чужбина - 20 чуждестранни театри от Русия, Гърция, Италия, Испания, Полша, Холандия, Южна Корея, Словения, Чехия, Франция, Израел.
  
  „Панаир на куклите" се провежда за първи път през 2002 година под формата на национален фестивал. В него вземат участие почти всички български театри. През следващите две години (2003 и 2004 г.) фестивалът набира популярност и се превръща в международен. С решение на Столичния общински съвет от 2004 година, формата му става „Биенале".
  
  Основни организатори на фестивала са Столична община и Столичен куклен театър, с партньорството на Министерство на Културата, НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов" Асоциация на Артистите от Куклените Театри в България - АКТ, Българския център на UNIMA и Съюз на Артистите в България - САБ.
  
  В традиция се превърна на фестивала да бъдат представяни спектакли за масовия зрител (улични представления) и разделите - театър за деца, възрастни и семейни постановки. Фестивалът предлага представления за всякакви възрастови групи - улични спектакли, представления за деца и възрастни, семейни постановки. „Панаир на куклите" задоволява интересите на всеки любител на кукления театър. http://some.erogance.eu
 


Сходни връзки

Международeн фестивал "Панаир на куклите 2010" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди