изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:33 EEST
ЦСКА се държа геройски и падна в последната минута от Бешикташ    
СпортЦСКА загуби нещастно с 0:1 от Бешикташ в първи мач от група “L” на Лига Европа. “Червените” се държаха повече от геройски цял мач и пуснаха попадение в последната 90-а минута. Фабиан Ернст бе точен с глава след центриране на Гути от пряк свободен удар. В другия мач от групата Порто разби Лил с 3:0. В следващия си двубой “червените” посрещат Порто на 30 септември в София.



“Армейците” се представиха повече от достойно срещу далеч по-класния си съперник. В редиците на Бешикташ играха световните звезди Гути и Рикардо Куарешма, както и Мерт Нобре и Бобо.

Македонският треньор на ЦСКА заложи на Костадин Стоянов, Виданов, Акуаро и Румен Трифонов в защита. Тодор Янчев и Тиеро действаха в центъра на терена, Тонев и Нелсън бяха по двете крила. Шеридън и Маркиньос водеха атаката на “червените”.

Домакините от Бешикташ започнаха с натиска си от първия съдийски сигнал. Още в 7-ата минута Холошко финтира с лекота Виданов в наказателното поле, след това стреля, но в аут. В 14-ата минута Райс Мболи се намеси преди нападател на “орлите” да стигне до топката. Три минути след това бе първата по-сериозна атака на българите. Грегъри Нелсън центрира в наказателното поле, но Тонев стреля с глава слабо в ръцете на стража. В 27-ата минута домакините сгрешиха при изнасянето на топката, Тодор Янчев отне и подаде към Маркиньос, който би отдалеч, но покрай вратата. В 35-ата минута Табата влезе отдясно в наказателното поле на ЦСКА, опита да центрира, но прехвърли и вратата. В следващата минута треньорът на Бешикташ Бернд Шустер извърши принудителна смяна. На мястото на Матео Ферари вкара Ибрахим Тораман. В 41-ата минута се откри добра възможност пред ЦСКА. Грегъри Нелсън получи вляво в наказателното поле, за момент се оказа сам срещу вратаря, но се забави и топката му бе отнета от притичал защитник.

През второто полувреме натискът на домакините продължи, но ЦСКА стискаше равенството. В 52-ата минута Холошко получи в наказателното поле, но се забави и загуби. В 55-ата минута след корнер Нобре се сблъска с Виданов, след което на нападателя на Бешикташ бе оказана медицинска помощ. В 58-ата минута Гьоре Йовановски пусна на мястото на Тонев Лукас Трекаричи, а колегата му Бернд Шустер вкара Куарешма. След 60-ата минута дойде времето на Килиан Шеридън, който направи няколко пропуска и лиши “червените” поне от точка. В 60-ата минута той получи топката след центриране от Маркиньос, но стреля над вратата. В 63-ата и 66-ата минути Табата и Гути биха, но над вратата, пазена от Райс Мболи.

В 69-ата минута Родриго Табата шутира от точката за изпълнение на дузпа, в последния момент Мболи изби в корнер. В следващата атака Шеридън получи в наказателното поле от Галчев, но се забави, за да си гласи топката, след което я загуби от бранител, вместо да бие към вратата. В 74-ата минута отново ирландският нападател имаше възможност, но проигра положението. Той напредна отляво, влезе в наказателното поле и остана срещу вратаря Хакан Арикан. На голлинията бе Лукас Трекаричи, който чакаше подаване, но Шеридън би право в стража на домакините. В последните минути Бешикташ натисна, Гути стреля, но Мболи спаси. В 90-ата минута Гути центрира отдясно от пряк свободен удар в наказателното поле на ЦСКА, Фабиан Ернст надскочи Шеридън и с глава попари надеждите на “червените” за точка на “Иньоню”.
/БЛИЦ

Мачът по минути тук

Резултати и класиране в групата на ЦСКА тук

БЕШИКТАШ - ЦСКА 1:0
1:0 Фабиан Ернст (90)


besiktas.jpgБЕШИКТАШ:
21.Хакан Арикан, 19.Ибрахим Юзюлмез, 30.Томаш Запоточни, 27.Матео Ферари (36 - 20.Ибрахим Тораман), 17.Екрем Дадж, 15.Родриго Табата (72 - 13.Бобо), 28.Фабиан Ернст, 14.Гути, 9.Роберто Хилберт, 11.Мерт Нобре, 23.Филип Холошко (58 - 7.Рикардо Куарешма)
Резерви: 1.Рюстю Реджбер, 7.Рикардо Куарешма, 8.Нихат Кахвечъ, 13.Бобо, 18.Нецип Юисал, 20.Ибрахим Тораман, 55.Мехмет Аурелио
 

cska_logo.JPGЦСКА:
92.Райс Мболи, 4.Костадин Стоянов, 2.Павел Виданов, 6.Джузепе Акуаро, 8.Румен Трифонов, 5.Тодор Янчев, 23.Уилям Тиеро (46 - 18.Борис Галчев), 29.Грегъри Нелсън (79 - 9.Дормушали Саидходжа), 24.Александър Тонев (58 - 10.Лукас Трекаричи), 28.Маркиньос, 26.Килиан Шеридън
Резерви: 1.Здравко Чавдаров, 18.Борис Галчев, 3.Томи Костадинов, 7.Спас Делев, 10.Лукас Трекаричи, 16.Кристиян Тибони, 9.Дормушали Саидходжа

Стадион: "Исмет Иньоню" - 32000 зрители
Съдия: Лоран Дюамел (Франция)
Жълти картони: Костадин Стоянов, Джузепе Акуаро (ЦСКА)
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

ЦСКА се държа геройски и падна в последната минута от Бешикташ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЦСКА се държа геройски и падна в последната минута от Бешикташ
Автор: Anonymous да 2010-09-17 @ 10:02 EEST

Абе тези "Лил" който ги хване, той ги бие. Първо "Спортинг" ги би 2:1, а после и "Порто" - с 3:0. :-)))))

Чи тя "Добруджа" ако беше хванала самолета в 22 ч. сигурно в 7 ч. щеше вече да ги е била. Да речем, с 2:0...


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди