изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:31 EEST
КУЧЕ НАХАПА ТРЕТОКЛАСНИК В ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН    
ОбществоУлично куче нахапа жестоко 9-годишно дете в Балчик в първия учебен ден, научи НДТ.


Диян Галинов Севдов бил нападнат от животното в следобедните часове в кооперативния пазар в ЖК "Балик". Свидетел на инцидента станала Ирина - продавачка в един от павилионите. "Детето мина и ме поздрави. Тогава внезапно кучето се нахвърли върху него. Първо захапа ръката му, събори го в тревата и започна да го хапе по лицето. Имаше много кръв, лекари после казали, че е свалена част от скалпа му", разказа за НДТ ужасената жена. Тя веднага започнала да вика за помощ, да крещи на кучето да се маха, но не знаела на какви команди реагира. На помощ й се притекли петима-шестима души и явно заради тяхното присъствие нападателят избягал. Кучето явно е домашно и е избягало от стопаните си, предполага Ирина. По думите й, то е мешано - между овчарска и някаква друга порода. Имало е стопанин, категорична е жената, но те сега няма да се обадят, за да те им търсят отговорност.
След като животното пуснало детето, Ирина успяла да го примами и го затворили в помещение на пазара. Обадила се на полицията, а от там - на Центъра за спешна медицинска помощ. Линейка на лечебното заведение дошла и транспортирала до ЦСМП пострадалото момче. По данни на лекарите, Диян бил с разкъсни рани по главата и подмишниците. След първична хирургическа обработка е откаран до болницата "Света Ана" във Варна. Там му е направена лицево-челюстна операция, няма опасност за живота му.
Диян Галинов Севдов е ученик в 3 "б" клас на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Балчик. По данни на класната, момчето е кротко и не е от децата, които създават проблеми, каза за НДТ директорът на училището Станислав Николов.
Уличното куче е изолирано и му е взета проба за бяс, съобщиха от общинското предприятие "Благоустрояване и комунално стопанство". Предстои да бъде преведено в Центъра за защита на природата и животните в Добрич. НДТ
 


Сходни връзки

КУЧЕ НАХАПА ТРЕТОКЛАСНИК В ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
КУЧЕ НАХАПА ТРЕТОКЛАСНИК В ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН
Автор: Anonymous да 2010-09-17 @ 18:59 EEST

Ей, дори бушмените в трети клас знаят как да се пазят от хиените...


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди