изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:42 EEST
ФЕРМЕРИТЕ МОГАТ ДА ПОДАВАТ ДОКУМЕНТИ ЗА ПРОДАЖБА НА МЛЕЧНИТЕ СИ КВОТИ    
НовиниДо 15 ноември 2010 г. в Областните дирекции на държавен фонд „Земеделие” - Разплащателна агенция ще се приемат документи за продажба на млечни квоти, съобщиха от земеделското министерство.

От 1 август за втора поредна година стартира така наречена квотна борса или процедурата за покупко-продажба на индивидуални млечни квоти на фиксирани цени, съгласно Наредба №23.
От 1 до 31 Август 2010 г. ДФ „Земеделие” приемаше документи от млекопроизводителите, които желаят да закупят млечни квоти. Заявените от тях млечни квоти за покупка са: млечни квоти за доставка – за общо 4 207 611 кг. и млечни квоти за директни продажби – за общо 44 000 кг. Цената за покупка на млечните квоти е фиксирана със Заповед на Министъра на земеделието и храните от 03.08.2010 г. За тази квотна година тя е в размер на 0,15 лв. за килограм.
Покупко – продажбата на квоти е част от квотната система. Квотната система е въведена в страните от Европейския съюз като механизъм, чрез който да се постигне оптимален баланс между търсене и предлагане, както и да се стимулира консумацията на мляко и млечни продукти. Всяка страна - членка има разпределена национална квота, от която производителите получават индивидуалните си квоти, разпределени за дадено стопанство. За текущия квотен период националната млечна квота за България е 1 018 651,458 тона. Разпределението на националния резерв се извършва от Министерство на земеделието и храните.
 


Сходни връзки

ФЕРМЕРИТЕ МОГАТ ДА ПОДАВАТ ДОКУМЕНТИ ЗА ПРОДАЖБА НА МЛЕЧНИТЕ СИ КВОТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди