изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:24 EEST
Здравен хороскоп – 20-26 септември 2010    
Хороскоп

   Седмицата започва с растяща Луна в знака Водолей на 20 септември. По време на растяща Луна не се препоръчват оперативни интервенции, защото следоперативните рани заздравяват по-трудно, а възстановителния процес по-бавен. Тези препоръки не важат в случаите, когато е наложителна животоспасяваща операция. В такива ситуации е желателно да бъдат извършени следоперативни действия за предпазване от усложнения и възпалителни процеси в следващ ден, подходящ според знака на Луната.

 



На 20 септември не се препоръчват операции на апендикса, вените, роговицата на очите, слуховия нерв на ушите, костите и ставите на глезените или сухожилията. Дните са подходящи за лечение и профилактика, свързани с кръвообращението и с изброените органи и системи.

20 септември е неблагоприятен ден най-вече за родените през третата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Предразположени сте към временни проблеми с кръвообращението, емоционален дискомфорт, ендокринни смущения, алергични прояви.
При хора с психоемоционални разстройства са възможни истерични пристъпи, прояви на страхове. Приемът на силни лекарствени средства, опиати, алкохол и некачествена храна са нежелателни. Аспектите през деня създават предпоставки за лекарствени, хранителни и алкохолни отравяния. Ако ви предстои пътуване, наспете се добре преди това, шофирайте трезви и не предприемайте рисковани маневри на пътя – Нептун се свързва и със заспивания, обърквания и подхлъзвания. Ако сте склонни към алергии от лекарствени средства, а ви предстои изследване с контрастно вещество или лечение с антибиотици, задължително направете проба за чувствителност предишния ден. В мунданен план са възможни инциденти с газови устройства, с пътнотранспортни средства (включително и с плавателни), стихийни бедствия, самоубийствени атентати.
На 20 септември, в часовете между 16,09 и 23,14, Луната е "без курс", т. е. не прави мажорни аспекти с останалите планети. Според статистиката в такива часове се случват най-много инциденти поради разсеяност. Бъдете на безопасно място в този интервал от часове и не предприемайте рисковани начинания.

В 23,15 часа на 20 септември Луната преминава в знака Риби, където ще бъде до 11,46 часа на 23 септември.

На 21, 22 и 23 септември до 11,46 часа не се препоръчват операции на лимфната система, премахване на туморни образувания, интервенции на ставите на ходилото, пръстите и глезените на краката. Дните са подходящи за лечение и профилактика на заболявания, свързани с изброените системи и органи.

21 септември е неблагоприятен ден предимно за родените през първата декада, а 22 септември – за родените през втората декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Възприемчиви сте към инфекции, болки в краката, отоци, хипертонични кризи при болните от хипертония, отравяния, нервни безпокойства, дихателни нарушения. Възможни са и инциденти във вода – не влизайте да се къпете в неохраняеми зони. Избягвайте плуването в басейни и общи вани, поради възможността от гъбични инфекции.

На 23 септември, в часовете между 08,52 и 11,46, Луната отново е "без курс". Избягвайте стреса и вършете предимно рутинни задачи.

На 23 септември в 12,17 часа Луната преминава във фаза Пълнолуние, в знака Овен, където ще бъде до 23,16 часа на 25 септември. Един ден преди, по време и един ден след Пълнолуние не се препоръчват оперативни интервенции. Възможни са кръвоизливи, лекарствените средства се усвояват на 100 % и могат да дадат странични прояви.

На 23 септември след 12,17 часа, на 24 и 25 септември не се препоръчват операции на мозъка, стъкловидното тяло на очите, интервенции на горната челюст, ушите, носа и устната кухина, на зъбите без пулпата. Дните са подходящи за лечение и профилактика на заболявания, свързани с изброените органи и системи. Пълнолунието е подходящо за изчистване на токсините от организма с лечебно гладуване в продължение на 24 часа. Можете да пиете течности – вода минимум 2,5 л, билков чай и плодово-зеленчукови сокове без подсладители. Изчистването на организма ще подобри имунитета и функциите на органите и системите.

23 септември до обяд е неблагоприятен ден за родените в последните дни на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а след 12,17 часа – за родените през първата декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог. В здравословно отношение са уязвими болните и възрастни хора с хронични сърдечносъдови, ендокринни и неврологични заболявания. Слънцето преминава в знака на своето падение Везни и е в 1-вия градус, който в медицинската астрология се свързва с опасност от наранявания. 1 и 29 градус на всички знаци са критични, а Слънцето и Луната от това Пълнолуние са в 1-вите градуси на знаците Везни и Овен. Изброените представители на зодиакалните знаци и декади трябва да се предпазват от инциденти и травми на този ден. Възможни са също проблеми със съня при по-чувствителните и емоционални хора, нервни и хипертонични кризи, главоболие. В мунданен план са възможни природни катаклизми, взривове, отвличания, прояви на насилие, инциденти с влакове или самолети. Ако не е наложително, не пътувайте на този ден. Почивайте повече, не прекалявайте с алкохола и бъдете в спокойна атмосфера.

24 септември е неблагоприятен ден за родените през втората декада, а 25 септември до 23,16 часа – за родените през третата декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог. Знакът Овен се свързва с главата и мозъчното кръвообращение, затова е добре да избягвате умствената преумора, да пазите главата от наранявания и да избягвате стреса. В здравословен аспект сте предразположени към хипертонични кризи, очни проблеми, невралгии, температурни състояния, изгаряния и порязвания, травми на главата.

На 25 септември в 23,17 часа Луната преминава в знака Телец, където ще бъде до 09,10 часа на 28 септември. През следващите две седмици Луната ще бъде намаляваща и можете да планирате операциите си, в зависимост от знака на Луната в конкретния ден и органите, които управлява.

26 септември е неблагоприятен ден предимно за родените през първата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. В здравословен аспект сте предразположени към фарингити, тонзилити, ендокринни нарушения, болки в ушите, психоемоционални разстройства. Възможни са сексуални издевателства, агресивни прояви и драми, вследствие на ревност или несподелена любов. Опозицията на Луната в Телец с Марс в Скорпион засилва страстите и емоциите стават трудни за контролиране. Вечерта подредете трапезата с вкусни ястия и чаша бяло вино, пуснете тиха музика, а защо не и вечеря на свещи. След вечеря направете масаж на половинката си, за да премахнете натрупаната умора и стрес. Дарете любимия човек с любов и нежност и нищо от възможния негативен сценарий, описан по-горе, няма да се случи.

Бъдете здрави!

Маргарита Паскалева
E-mail: moyata_rusalka@abv.bg
GSM: 0887005209

 


Сходни връзки

Здравен хороскоп – 20-26 септември 2010 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди