изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:15 EEST
Хубавото време свърши окончателно    
ВреметоЕсента започна категорично в неделя вечерта, четири дни преди началото на астрономическата. С умерени и силни ветрове от север и северозапад нахлу студен въздух.Синоптиците твърдят, че през отиващата си седмица са били последните топли дни за 2010 година


През нощта на места, главно в Западна и Централна България преваля краткотраен дъжд и прегърмя.

Минималните температури са между 12 и 17 градуса, по Черноморието до 18-20 гр., в София - около 14 гр.

В понеделник облачността над по-голямата част от страната ще бъде значителна. На места, главно в централните и в източните райони ще има валежи; възможно е да прегърми. Преди обяд все още на отделни места в Западна България е възможно да превалява слабо, но по-късно през деня там ще има разкъсвания и намаления на облачността.

От северозапад, в Източна България от север, с умерен вятър ще продължи да нахлува студен въздух и температурите ще се понижат значително. Максималните ще са в широк интервал - от 17-18 гр. на места в Северна България и котловините до 26-27 градуса в югоизточните райони. В София - около 18 гр.В планините ще бъде облачно и мъгливо. На места от запад на изток ще превали дъжд. Максимална температура на 1200 метра - около 15 гр, на 2000 метра - около 8 гр.

По Черноморието облачността ще се увеличи, като по-значителна ще е по северното крайбрежие. Късно през деня на отделни места ще превали дъжд.

Във вторник ще спре да вали и облаците постепенно ще се разкъсват. Сутринта обаче не трябва да се излиза без връхна дреха, защото термометърът ще показва едва 9 и не повече от 14 гр.

От сряда сутрин ще започнат мъглите около водните басейни и ще е студено - 6 - 11 гр., а в котловините живакът - с 1-2 градуса по-ниско.

Към 26 септември се очаква да нахлуе средиземноморски циклон с обилни дъждове, а след това температурте още ще паднат още. Максималните стойности в края на месеца ще са до 23 гр, а минималните - 5-10 градуса. http://www.vesti.bg
 


Сходни връзки

Хубавото време свърши окончателно | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Хубавото време свърши окончателно
Автор: Anonymous да 2010-09-20 @ 09:56 EEST
Брей брей! Ами "циганско лято" няма ли да има тази година? Ей, аман от това глобално затопляне... :-)))
Хубавото време свърши окончателно
Автор: Anonymous да 2010-09-20 @ 18:03 EEST
За лято незнам но за цигани със сигорност ще има, я от Франция ,я от Испания и др.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди