изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:13 EEST
КМЕТОВЕ СРЕЩУ ПРОМЕНИТЕ В АВТОМОБИЛНИЯ ОБЩЕСТВЕН ПРЕВОЗ    
Общество  Кметове от Добричка област не са съгласни с готвените промени в нормативни актове, касаещи автомобилния обществен превоз, показва проверка на НДТ.


Както вестникът ни вече писа, градоначалникът на Генерал Тошево Димитър Михайлов изпрати писмо до Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и до депутатите от Осми многомандатен избирателен район. В него той споделя, че готвените промени създават напрежение и засягат пряко хората от населени места с население до 30 000 души, каквато е и община Генерал Тошево. Михайлов е категоричен, че една такава промяна ще създаде голям проблем за младите хора от общината, които учат във вузовете в София, Шумен, Търново. “Хората трябва да стигнат първо до Добрич и оттам да си купят билети, което не е сигурно за кога може да се случи” – казва Михайлов.
Такова е становището и на кмета на Шабла Красимир Кръстев. За НДТ той сподели опасенията си, че промяната ще доведе до сериозен проблем, защото никой не може да каже колко време ще продължи пътуването до крайна дестинация. "Например, човек от село Граничар трябва първо да стигне до Шабла. Оттам до Добрич или Варна, за да си купи там билет до Габрово, например, но не се знае за кога ще има. У нас няма резервационна система и така човекът от Граничар не се знае кога ще стигне до крайната дестинация. Преди време имах в общината гост американец, който в родината си купил билет до България и такъв за гара по линията Варна-Видин. На нашата гара поискал да си купи билет за Сиатъл, но не успял” – разказа Кръстев. Той добави още, че едно такова решение ще доведе до сериозен проблем пред туристическия бранш в общината. “Който няма собствен транспорт, просто няма да дойде при нас, защото няма да знае кога ще пристигне” – убеден е Кръстев.
Каварненският кмет Цонко Цонев също смята, че ще се навреди на развитието на туризма в общината. “Едно такова решение ще засегне 160-170 общини или две трети от населението на страната. Защо се правят лобистки напъни големите превозвачески фирми да станат монополисти? Това ще доведе дори до отчуждаването на близки и роднини” – категоричен е Цонев.
В момента общинските центрове в област Добрич имат директна автобусна връзка със столицата и по-големите градове по пътя на автобусните фирми. НДТ
 


Сходни връзки

КМЕТОВЕ СРЕЩУ ПРОМЕНИТЕ В АВТОМОБИЛНИЯ ОБЩЕСТВЕН ПРЕВОЗ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди