изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:44 EEST
С ЕДНА ТРЕТА ПО-МАЛКО ИЗДАДЕНИ ШОФЬОРСКИ КНИЖКИ    
Ред и сигурностС около една трета по-малко са издадените шофьорски книжки от "Пътна полиция" към ОД на МВР в Добрич от началото на годината до 31 август в сравнение със същия период на 2009 година.


Данните сочат, че за периода свидетелства за управление на МПС са получили 1 470 водачи, докато за същия период на м. г. са били 2 100. Наскоро от Областния съвет на БЧК също съобщиха, че броят на шофьорите е намалял с около 30 процента - с толкова по-малко са кандидат-шофьорите, преминали при тях през задължителното обучение по първа долекарска помощ. От организацията коментираха, че намалението се дължи на финансовата криза. По данни на КАТ, през 2008 година издадените шофьорски книжки са били 2 613.
Една от причините за по-малкия брой свидетелства за управление на МПС е скокът в цената на шофьорските курсове, коментират от "Пътна полиция". Докато до преди година и половина-две мераклиите да станат шофьори брояха по 300, до 350 лева, сега един курс минава 700 лева. От друга страна инструктори споделят, че е намалял броят на младите хора, които искат да се сдобият с книжка. Това са основно момчета и момичета, родени през 1990, 1991 година, когато раждаемостта бе ниска. Според началника на "Пътна полиция" в Добрич Жулиян Минев, по-малкото издадени свидетелства на управления на МПС се дължат и на новото изискване в Закона за движение по пътищата, според което кандидат-водачите трябва да имат минимум основно образование.
От началото на годината до края на август броят на подменените шофьорски книжки в Добричка област е 5 569, сочат данните на КАТ. За същия период на м. г. са били 2 557. Причината в увеличението е, че срокът на валидност масово изтича през тази и следващата година, обясни Жулиян Минев. НДТ
 


Сходни връзки

С ЕДНА ТРЕТА ПО-МАЛКО ИЗДАДЕНИ ШОФЬОРСКИ КНИЖКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди