изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:13 EET
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалите почивни дни на територията на ОД на МВР Добрич са  регистрирани  8  криминални престъпления.


 На 17,09,2010г. в Първо РУП Добрич  се тъжи 72 годишен жител на гр.Добрич,  затова че на домашния си телефон е получил обаждане от непознато лице представило се за лекар. Непознатото лицето е заявило, че съпругата му е паднала и си е счупила крака, като за нужната операция ще трябва да подготви сумата от 6700лв. Около 16ч., според уговорката на адреса на потърпевшия се е появил младеж представил се за служител от здравната каса и  той му предал сумата от 4500 лв. По случая се работи в условията на досъдебно производство.

След проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на РУП Албена  са задържани лицата Ж.Д./17/, К.П./17/ и В.С./22/ от гр.Добрич. Същите на 17,09,2010г. са извършили кражба от стая на хотел в КК “Албена”. Откраднати са 3 бр.мобилни телефони, мъжки портфейл с лични документи и сумата от 200лв. В последствие от павилион за шапки са извършили кражба на 15бр. шапки и 15 бр. цветни кърпи за глава. Вещите предмет на посегателството и при двете кражби са открити и иззети. Извършителите са  задържани за срок от 24 часа. И тримата са криминално проявени. По случаите се работи в условията на досъдебно производство.

На 18,09,2010г. в Първо РУП Добрич е получено съобщение за извършена кражба на велосипед “Ултра” оставен до кино “Добрич” в града. След проведени незабавни заградителни мероприятия откраднатия велосипед е засечен по бул. “Русия”, управляван от Г.С. на 21 години. Същият е задържан със заповед за задържане за 24 часа. Г.С. е криминално проявен. По случая е образувано бързо полицейско производство.

През изминалите почивни дни на територията на областта са станали 4 ПТП с материални щети и 1 ПТП с 1 ранен гражданин.

На 17,09,2010г. около 17,19ч. в Първо РУП Добрич е получено съобщение от ЦСМП за приета жена пострадала от ПТП. От извършената проверка е установено, че на паркинга зад сградата на “Алианц България” 50 годишния водач на товарен автомобил “Форд Рейнджър”, при движение на заден ход е блъснал пресичащата 75 годишна пешеходка от гр.Добрич. Пострадалата е настанена в МБАЛ Добрич с фрактура на глезена, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

На 18,09,2010г. във Второ РУП Добрич е получено съобщение за възникнало ПТП с материални щети.  На място е установено , че 28 годишния водач на лек автомобил “ Ровър-45” , е изгубил контрол над автомобила , напуснал е пътното платно и се ударил странично в крайпътни дървета. Вследствие на катастрофата на автомобила са нанесени значителни материални щети. Водачът е напуснал местопроизшествието , като по късно е установен. При извършена проверка за алкохол, техническото средство е отчело 1,01 промила алкохол. Образувано е досъдебно производство.

На 19,09,2010г. във Второ РУП Добрич е получено съобщение за възникнало ПТП в с.Стожер, посока гр.Добрич -  гр.Варна. При посещение на местопроизшествието е установено, че 33 годишния водач на лек автомобил “Алфа Ромео” е изгубил контрол над автомобила си и  се е блъснал в крайпътно дърво. По автомобила са нанесени значителни материални щети. След извършена проверка за алкохол техническото средство отчита 2,03 промила алкохол в издишания от водача въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство. Водачът е задържан за срок от 24 часа.

 

През почивните дни са възникнали 15 пожара без материални  щети.

        

 

20 септември 2010 г.                                         ОД НА МВР ДОБРИЧ

гр.Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди