изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:19 EEST
КМЕТЪТ НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА ЩЕ УДОСТОИ КРАСИМИР КОЕВ С ПОЧЕТЕН ЗНАК НА ОБЩИНА ДОБРИЧ    
СпортНа 21 септември от 10 часа Детелина Николова ще връчи на победителя в 60–та международна юбилейна колоездачна обиколка на България Красимир Коев почетен знак на Община Добрич.

36–годишният състезател ще бъде отличен за неговите големи заслуги в колоезденето, за развитието на спорта и за прославянето на Добрич у нас и по света. Победителят в 60–та международна колоездачна обиколка Красимир Коев финишира в етапа Троян-Тетевен с основната група и това негово класиране бе напълно достатъчно, за да удържи жълтата фланелка, която носеше преди това. Времето на Коев в родния тур бе 37.25.19 часа. Втори, на 56 секунди след добричлията, е португалецът Рикардо Местре от отбора на Палмейрас, а трети е испанската звезда Франсиско Мансебо-Пако от Хераклион Мурсия, на минута и 7 секунди. По този начин Красимир Коев от Добрич спечели за втори път в своята богата кариера "Обиколката на България", след като бе сторил това през 1998 година.
 


Сходни връзки

КМЕТЪТ НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА ЩЕ УДОСТОИ КРАСИМИР КОЕВ С ПОЧЕТЕН ЗНАК НА ОБЩИНА ДОБРИЧ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
КМЕТЪТ НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА ЩЕ УДОСТОИ КРАСИМИР КОЕВ С ПОЧЕТЕН ЗНАК НА ОБЩИНА ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-09-20 @ 17:00 EEST

КАКВО КАЗАХА ГОЛЕМИТЕ

 

Пако Мансебо - 4-и от Тур дьо Франс през 2003 г.:

"Състезанието е много тежко, а конкуренцията е голяма. След петия етап изоставам на 4 секунди от лидера. Целта ми е да се кача на стълбичката, защо не и да победя. Като обстановка и посрещане най-много ми хареса в Добрич. Само Вие се доближавате до нивото на големите състезания. Като състезание Обиколката на България отстъпва единствено в наградния фонд", сподели Франсиско Мансебо, който е познат в колоездачния елит като Пако Мансебо. През 2003 година той е бил четвърти в Тур дьо Франс. Не смята, че може да повтори този успех, но има сили за призовите места в Обиколката на Испания. В книгата за гости в Парк хотел Изида той написа: "Много добре ме посрещнаха в Добрич".

Щефан Шрек - спортен директор на клуба в Тюринген, С Дойче Телеком е печелил отборното класиране на Тур дьо Франс:

"Организацията на Обиколката на България е перфектна. Състезанието преминава на много високо ниво. Досега Добрич е най-хубавият етапен град. Домакините са фантастични. Нямам думи да опиша това, което видях в Добрич. Хотелът е на европейско ниво, храната е страхотна. За професионалисти като нас е удоволствие да бъдем на такова място. По крайбрежието страната Ви е страхотна, но във вътрешността има какво да се желае. Имам само една малка забележка към организаторите на Обиколката на България. Трябва веднага след финала състезателите да знаят в кой хотел трябва да бъдат настанени, а не да се губи ценно време от времето за възстановяването им".

Томаш Барт - треньор на националния тим по колоездене, 4-и от ОИ в Москва:

"Етапната победа на Шафер бе очаквана, защото немските колоездачи са много добре подготвени. Нивото на състезанието е високо и това прави Обиколката на България изключително интересна. Впечатлен съм от комплекса в Добрич. "Изида" и президентът на фирмата г-н Младен Матеев ни посрещнаха много професионално. Нощувахме в прекрасен хотел, храната в ресторанта бе много вкусна, а за всички екипажи имаше боксове, както на Тур дьо Франс и други големи колоездачни състезания. В бокса всеки екип разполагаше с вода, ток, въздух. Механиците бяха максимално улеснени в подготовката на велосипедите за шестия етап от Добрич до Разград. Досега такива условия не сме срещали в България, а трябва да ги има навсякъде" .


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди