изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-01-17 @ 15:56 EET
Допълнителна експертиза по дело срещу контрольор на пътни такси    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд назначи допълнителна експертиза по наказателното дело срещу 47-годишната Елоиза К. Н. Тя е обвиняема за това, че в качеството си на длъжностно лице – контрольор към Управление „Пътни такси и разрешителни” при условията на продължавано престъпление през периода 01.06.2006 г. – 29.07.2006 г. не е изпълнила служебните си задължения, като е пропуснала в Република България през ГКПП Кардам, без да събира винетни такси и да издава квитанции, 482 пътни превозни средства с чуждестранна регистрация, за които е следвало да събере пътна такса.

 С деянието са причинени значителни вредни последици – в размер на 21 592,36 лв., на фонд „Републиканска пътна инфраструктура”.

Днес Добричкият окръжен съд прие назначената през декември 2009 г. съдебно-икономическа експертиза, според която Елоиза Н. е пропуснала в инкриминирания период, без да събере винетни такси 220 чуждестранни автомобили, а причинената щета възлиза на 11 163,88 лв.

По искане на страните Добричкият окръжен съд намери за необходимо да събере нови доказателства от  Агенция „Пътна инфраструктура” и МВР.

Добричкият окръжен съд назначи допълнителна съдебно-икономическа експертиза, в която вещото лице, след като се запознае с допълнителните доказателства, трябва да отговори, при разминавания между базите данни на МВР и АПИ в буква или цифра на регистрационния номер на вписаните като преминали автомобили, налице ли е сходство между описаните от Елоиза Н. в нейните отчети МПС и тези в справката на МВР; да се опишат и изчислят като сума таксуваните от нея на изход от България автомобили; да се изчисли броят на нетаксуваните общо през периода, като се изключат  таксуваните със сходни регистрационни номера пътни-превозни средства.

Делото е отложено за 26.11.2010 г.  

 

 

20.09.2010 година                                                Пресслужба Добрички окръжен съд                 

 


Сходни връзки

Допълнителна експертиза по дело срещу контрольор на пътни такси | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди