изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:13 EEST
Гонят роднини на депутати    
НовиниДепутатски роднини и бизнес партньори да не бъдат сътрудници в парламента. Това поиска Борислав Цеков от Института за модерна политика. Експарламентаристът настоява да се забрани и на управители на фирми да стават сътрудници в парламента заради потенциален конфликт на интереси.


Шефът на парламента Цецка Цачева обеща да публикува имената на съветниците след скандал, че заловеният при операция "Килърите" Петър Стоянов-Вожда е бил нещатен сътрудник на образователната комисия. От поменика, качен на страницата на Народното събрание, е видно, че съветник на транспортната комисия, оглавявана от Иван Вълков от ГЕРБ, е бизнесменът Миролюб Столарски, собственик на няколко фирми, сред които автобусната "Карат-С". Депутатът от ГЕРБ Емил Димитров пък е назначил дългогодишния си бизнес партньор в "Симеон 2", "Табак трейдинг партнърс" и "Елеонора транс" Славян Теофилов. Според запознати трима депутати са "уволнили" синовете си сътрудници - Валентин Микев от ГЕРБ, Рамадан Аталай и Янко Янков от ДПС. Независимият парламентарист Марио Тагарински също се зарекъл да не ползва услугите вече на племенника си Делян Димитров.
Даниел Георгиев от ГЕРБ е запазил като сътрудник баща си Георги Георгиев, кмет на Ботевград, личи от списъка. Огнян Пейчев от "Атака" запазва пропуска за парламента на сина си Антон. Дарин Матов от РЗС пак ще се допитва до сестра си Маргарита, както и до бившия депутат Георги Пинчев, който го съветва по журналистически теми. Журналистът Иван Бедров пък помага на синия депутат Кирчо Димитров. Няколко бивши министри има в списъка с нещатни сътрудници. Муравей Радев съветва синия Асен Агов, а Евгени Чачев - Иван Иванов.
Милена Минчева

http://paper.standartnews.com

 


Сходни връзки

Гонят роднини на депутати | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди