изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:11 EEST
Мъж издъхна, докато му намерят лекар    
Здраве50-годишният Славчо Николаев от Свищов почина, докато му намерят болница, която да го приеме. На 13-ти септември мъжът бил на редовна хемодиализа в Свищов, когато получил криза и се наложило да го реанимират. Изследванията, които били направени в свищовската болница, показали, че чернодробните му показатели при норма от 30-40 за трансаминазите са скочили на 3000.

Завеждащият отделението по хемодиализа д-р Иван Дадов потърсил лекар специалист в университетската болница в Плевен, но оттам му казали, че няма място и го препратили към Търново или София. Докато в реанимацията се борели за живота на пациента, д-р Дадов въртял телефони, но и от София му отказали и чрез телефон 112 той се свързал със специалист във великотърновската болница, който казал да докарат пациента. Около 21,30 часа 50-годишният Славчо бил транспортиран с линейката в Търново, а за консултация повикали д-р Константин Рашков от инфекциозното отделение. Лекарят прегледал болния и казал, че той не е за Търново и да го връщат обратно в Свищов. Болният вече бил в много тежко състояние, според роднините му, но въпреки това линейката поела обратния път към свищовската болница. Около 0,30 часа Славчо бил прибран във вътрешното отделение на свищовската болница, която не е специализирана да посреща тежки случаи като този. Пациентът бил с много тежък хепатит С и други съпътстващи усложнения. В 5 часа сутринта той издъхнал.
Иван Иванов

http://paper.standartnews.com

 


Сходни връзки

Мъж издъхна, докато му намерят лекар | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди