изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:23 EEST
”Килърите” убили 3-ма бизнесмени, Галев и адвокат    
Ред и сигурностШуменският бизнесмен Румен Рачев, Юри Галев, двама софийски бизнесмени и един адвокат са жертвите на групата на "Килърите".  Това заяви във Велико Търново министърът на вътрешните работи и вицепремиер Цветан Цветанов, предаде "Фокус". Той поясни, че "Килърите" са извършили 5 поръчкови убийства на територията на страната.

"Вече разполагаме с достатъчно убедителни доказателства за дейността на "Килърите" като добре организирана и йерархично изградена престъпна група за пет поръчкови убийства и работим по оперативна информация за шесто, извършени на територията на страната през последните 4-5 години", разкри Цветанов, цитиран от БТА. 

Освен това Георги Петков - Дачи от групата на "Килърите" е разпознат като извършител на стрелбата срещу Куката от Плевен (Камен Балбузанов - бел.ред.) и Джованито от Варна (Ивайло Паунов - бел.ред.), каза Цветанов.

"Когато имаме повече данни, смятам, че прокуратурата ще може да подготви съответните обвинителни актове", заяви Цветан Цветанов.

Групата на "Килърите" включва Янко Попов (Туци), Петър Стоянов (Сумиста), Георги Петков, Васил Костов (Кеца) и Методи Иванов.

Има сериозни доказателства, включително и свидетелски показания, за съпричастието на Петър Стоянов-Сумиста към убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев, каза по-рано Цветан Цветанов, цитиран от БНР. Сумиста, известен и като Вожда, беше задържан отново от полицията.
През юли той беше арестуван във връзка с убийството на Юри Галев, но по-късно бе пуснат от съда.

Румен Рачев бе застрелян на 3 юли 2009 година, докато влизал в джипа си, спрян пред шуменската болница.
 
“Снощи късно беше задържан сумиста, той беше в болницата “Токуда“. След неговото задържане беше освидетелстван в МВР болница в крепящо, много добро здраве, много функционално добре стоящ и естествено беше приведен в Шумен, където се намира в момента", заяви Цветанов.
 
Министърът добави, че у Сумиста са намерени около 12 хиляди евро, "може би, когато човек отива в болница не носи чак толкова много пари, но това вече е негово право...".

Стоянов - Сумиста е задържан за 72 часа, като впоследствие ще се иска и постоянният му арест.


Той увери, че за разлика от други години полицията работи "изключително задълбочено... с изключително добрата подкрепа на политическата воля да се разкриват знакови, поръчкови убийства, извършени на територията на страната през последните 20 години, но тези пет убийства са предимно за периода последните четири години, пет“.

Цветан Цветанов е във Велико Търново, където участва в честването на 102-та годишнина от Независимостта на България. dir.bg

 


Сходни връзки

”Килърите” убили 3-ма бизнесмени, Галев и адвокат | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди