изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:52 EEST
КОНСТАТИРАНИ СА НЕРЕДНОСТИ В АВТОГАРИ В ОБЛАСТТА    
НовиниСамо седем от общо осемдесет и девет автогари не са изпълнили предписанията на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”.


Това установи повторната проверка на всички автогари в страната разпоредена от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков. Припомняме, че след извършените проверки от инспекторите на ИА „Автомобилна администрация” през месец юли т.г. бяха издадени предписания на 89 автогари със срок от 30 дни за отстраняване на установените нередности.  През последния месец проверките на Автомобилна администрация показаха, че наложените предписания се спазват и повечето от автогарите са отстранили забележките. Нередности са регистрирани само в областите Благоевград, Велико Търново, Разград, Силистра, Добрич, Перник и Бургас като за допуснатите нарушения са съставени девет акта за установено административно нарушение. Най-честите пропуски на автогарите са: липса на звукова уредба; без маркировка; липса на информационни табла; без навеси и др. От министерството отчитат, че малкото нарушения показва положителния ефект от проведената акция и ще помогне за подобряването на състоянието и условията в автогарите, както и услугите, предлагани на гражданите и фирмите в тях. В рамките на акцията са направени и 4 978 проверки на автобуси извършващи вътрешни и международни превози, съставени са 264 акта за установено административно нарушение, а на пет е наложена принудителна мярка „спиране от движение”.  Въпреки добрите резултати ИА „Автомобилна администрация” ще продължи контрола над автогарите, докато не бъдат отстранени всички нередности и ще налага още по-строги санкции при неспазване на установените от закона изисквания.
 


Сходни връзки

КОНСТАТИРАНИ СА НЕРЕДНОСТИ В АВТОГАРИ В ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди