изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:31 EET
ДЪРЖАВАТА СЕ АНГАЖИРА ДА ОСИГУРИ ДОСТЪП ДО ПЛАЖА НА „РУСАЛКА”    
НовиниДо 25 морски плажа от общо 209 няма достъп от към сушата заради продадени или реституирани терени зад тях и в момента хората няма как да стигнат, заявиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Някои собственици на имоти проявявали разбиране и пускали безплатно плажуващите да преминават през имотите им. При други обаче се събирали такси, което предизвиква и недоволство.
Държавата е решена да осигури достъп до тези плажове, което ще струва много пари, защото става въпрос за отчуждаване на имоти на първа линия до морето. От МРРБ заявиха, че ще започнат с три-четири невралгични плажа, където има напрежение. Първи в списъка са къмпингите "Градина" и "Русалка". Процедурата е възлагане за изработването на подробен устройствен план, в който да се посочат уличната регулация, отчуждаване на имотите за прокарване на улицата и самото й построяване.
Без достъп откъм сушата са плажовете "Вили Чайка" край Балчик, "Чайка журналист" край Варна, "Равда НСА", къмпингите "Ахелой" и "Делфин". Затруднен е достъпа и до плажовете в курортите "Ривиера", "Слънчев ден" и "Елените", но по обходни маршрути все пак имало възможност да се стигне.
 


Сходни връзки

ДЪРЖАВАТА СЕ АНГАЖИРА ДА ОСИГУРИ ДОСТЪП ДО ПЛАЖА НА „РУСАЛКА” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди