изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:03 EEST
Говори се, че... Махнали тумор от кмета на София?    
Общество
Кметът на София Йорданка Фандъкова се бори мъжки с онкологично заболяване, алармират из столичните редакции всякакви източници. Самите те са преминали през ада наречен – РАК и са убедени, че Фандъкова е в ръцете на най-добрите български лекари. Слуховете, че крехката Фандъкова се бори с рака, плъзнаха във ВИП средите, след като кметицата започна да носи перука, която, според запознати, не сваляла дори и в най-големите жеги.


„Дори Йорданка Фандъкова да е наш пациент, ние не можем да ви кажем това, защо за нас лекарската тайна е приоритет и не издаваме имената на пациентите си, особено на известните”, казаха от онкодиспансера в София. Въпреки това според нашите източници столичната кметица е преживяла хирургична интервенция.

Действително Фандъкова е оперирана, но не от рак на гърдата (както се смята), а от миома”, довери наш специзточник. Според него упоритите слухове за крехкото здраве на Фандъкова се пускат от нейните политически конкуренти. Тя е един от най-силните кадри на Бойко Борисов и мнозина искат да я компрометират, защото самата Фандъкова има качества за бъдещ вице, убедени са хора от БСП.

Те също потвърдиха, че Фандъкова е оперирана от миома.

Според специалисти миомата е най-срещаният тумор на матката, който има форма на голям възел или множество по-малки. Миомата често предизвиква по-обилни и продължителни менструации, неправилни кръвотечения или болка, не рядко обаче при по-слаби жени, каквато е Фандъкова, първият симптом е подуване на долната част на корема. Някои определени форми на миомата могат да предизвикват повтарящи се аборти. В повечето случаи това е зависим от хормоните тумор, които се появява след спиране на менструацията (поради липса на яйчникови хормони след менопаузата. Единственото 100% сигурно лечение е оперативното отстраняване на матката.

Мария ВЕЛИКОВА


Д-р Юрий Фандъков: Съпругата ми Йорданка Фандъкова не е болна от рак
Не носи перука

Поради зачестилите запитвания и писма в редакцията на вестник "Доктор" за истинността на слуховете, че кметицата на София води тежка битка с рака наш репортер се срещна с нейния съпруг д-р Юрий Фандъков. Има ли драма в семейството, или всичко е плод на политически провокации?

Д-р Фандъков е роден в София през 1962 г. Родителите му са били икономисти. Баща му е починал преди осем години, а майка му в момента е на 82 години. Има сестра, която се занимава с трудова медицина в момента. Д-р Фандъков е завършил ВМА – София и е специализирал “Детска педиатрия”. В момента работи в частна пклиника.

- Д-р Фандъков, нека първо да изясним този въпрос- в общественото пространство се носи слух, че съпругата ви Йорданка Фандъкова е болна от...нещо, което не е приятно дори като тема на разговор, затова моля да ме извините?
- Ами аз не смятам така, но, ако искате, попитайте нея. /Смее се/

- Какво не смятате? Че е болна?
- Не е болна.

- А защо носи перука?
- Трябва да зададете този въпрос на който трябва, не на мен. Но тя не носи перука. Не. Сигурен съм.
Все пак съм й съпруг и имам пряк достъп до нея.

- Значи не е болна и не носи перука?
- Вие сериозно ли очаквате да ви отговоря на този въпрос? Не го задавате на когото трябва.

- Това е достатъчно. Още веднъж ви се извинявам за неприятния въпрос. Знам, че сте работили в "Бърза помощ", това няма как да не е белязало спомените ви?
- Аз работех в “Бърза помощ” в Самоков- по разпределение. Там имах един много интересен случай. Става дума за дете, което се задушаваше. То беше на няколко месеца със синоптичен сърдечен порок, което води до хипоисхемични кризи. Детето беше от малцинствен произход и живееше в съответната махала. То трябваше да бъде настанено в болница, трябваше да се направят едни “Бета – блокери”, да се подаде кислород и т.н. Но когато това нещо се обясни на родителите и обкръжението им, те възразиха. Направо казаха, че това е невъзможно да се случи.

Зададох им въпроса защо е невъзможно, а те ми отговориха: “Защото утре ще го кръщаваме това дете и сме взели пет килограма кайма!” А детето тежеше примерно 4 килограма и половина. И, естествено, тогава зададох нормалния въпрос: “Значи, сега

ще бастисаме детето, за да не се развали каймата?


Така ли ще постъпите?” Те ми отговориха: ”Да. Така”. Ето такива случаи имам, но тук в частната клиника "Торакс", където сега работя, рядко ще ми се случи да обяснявам на родителите, че 5 килограма кайма не са равностойни на дете, независимо колко килограма тежи.

- Какво стана с това дете след това?
- Не си мислете, че детето загина. Не. Напротив – оцеля за моя изненада. Нямам представа как се развива впоследствие, но оцеля.

- Защо предпочетохте частната практика пред държавната?
- Това нещо се случи преди 15-тина и повече години. Тогава в държавните болници беше настанал един доста неприятен недоимък на медикаменти и други неща. Тогава частната медицина тъкмо прохождаше и освен това тук разполагам доста повече с времето си. Тук нямам график с дежурства примерно и други ангажименти, които бих имал в държавната болница. Друго основно предимство тук е, че не съм заринат с бумащина.

Аз съм миропомазан да нямам никакви взаимоотношения със Здравната каса

- Останаха ли ви приятели, откакто жена ви е кмет? Бойко Борисов например официално обяви, че няма приятели, откакто е на власт.
- О, приятелите останаха. Аз имам много приятели, дори,

ако трябва да ги броя на пръстите си, ще трябва да си събувам обувките.

Това е нормално. Вижте, по-странно ми се вижда хъсът на хората да раждат след 40 - годишна възраст. Не говоря за 62 и т.н, говоря за това, че народът се е чалнал да ражда след 40 години. Това е странно.

- На вас не ви ли се иска да имате още едно дете?
- Мисля, че е късно за това. Съпругата ми е на същата възраст като мен. Аз съм роден 1962 г., така че минало ми е времето.

- С риск отново да се разсърдите ще ви попитам пак нещо лично - през тази година на Виенския бал през февруари вашата съпруга и вие сте били отличени като една от най-влюбените двойки. А вие защо не бяхте на самия бал?
- Бях поканен, но не отидох. Съпругата ми беше там поради служебен ангажимент. Аз с удоволствие никога не ходя на подобни мероприятия. Ходя понякога по задължение и то един- два пъти годишно ,и то след много кандърми.

Едно интервю на Александрина РОКАНОВА, в. "Доктор" http://www.blitz.bg


 

 


Сходни връзки

Говори се, че... Махнали тумор от кмета на София? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди