изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:04 EEST
ДВА АКТА ОТНЕСОХА СТОПАНИ НА БАСЕЙНИ    
Здраве229 проби вода от плувни басейни по физикохимични показатели и 219 - по микробиологични са анализирани през първото деветмесечие на година в дирекция “Лабораторни изследвания” при РИОКОЗ в Добрич, съобщиха от здравната инспекция.


При 41 от тях са констатирани отклонения от нормите по физикохимичните показатели - активна реакция, перманганатна окисляемост, амоняк, желязо, нитрити и по микробиологичните показатели - общ  коли-титър и ентерококов титър. За нестандартните проби са издадени предписания за  предприемане на мерки и привеждане качеството на водата от плувните басейни в съответствие с нормативните изискванията. Съставени и връчени са два акта за установяване на административни нарушения на отговорниците на плувните басейни, чиито води са  показали отклонения по микробиологични показатели. За същия период по заявка на клиенти са изследвани 143 проби вода от плувни басейни по физикохимични и 134 – по микробиологични показатели. От тях 31 проби са нестандартни по физикохимични и 5 - по микробиологични показатели.
Във връзка с нормативните изисквания за качеството на водите за къпане през летния сезон са извършени физикохимични и микробиологични изследвания на 156 проби вода от открити водни площи /морска вода/. От тях 31 проби са с установени отклонения по показател “разтворен кислород”. 1 проба е изследвана във връзка с подаден сигнал, която е стандартна.
Извършеният мониторинг не установява трайно или криещо здравен риск замърсяване на морските води, използвани за къпане през сезон лято 2010 г., тъй като в нито един пункт няма отклонения по показателите, чието нормиране има задължителен характер, са констатациите на здравните инспектори. НДТ
 


Сходни връзки

ДВА АКТА ОТНЕСОХА СТОПАНИ НА БАСЕЙНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди